Cardano-oprichter bekritiseert de XRP-gemeenschap voor het verspreiden van complot theorieën

Charles Hoskinson, de maker van het bekende smart contactplatform Cardano (ADA), heeft opnieuw gereageerd op de kritiek op zijn opmerkingen over de lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een nieuw interview met de populaire YouTuber Ben Armstrong (BitBoy Crypto) op 21 oktober riep Hoskinson de XRP-gemeenschap op voor het verspreiden van wat hij bestempelde als samenzweringstheorieën over de lopende rechtszaak.

De maker van Cardano beweerde tijdens een eerder interview, met Tony Edward van Thinking Crypto, dat er geen corruptie was tussen de insiders bij de SEC en Ethereum (ETH), en claimde dat de claim een ​​grootse samenzwering was die was uitgevonden door leden van de XRP-gemeenschap. Hij zei het volgende:

“Er zijn enkele mensen in de XRP-gemeenschap die deze grootse samenzwering proberen uit te vinden dat er flagrante corruptie was tussen de insiders bij de SEC en Ethereum. Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit hier het probleem is.”

Deze opmerking werd begroet met kritiek vanuit een aantal grote namen vanuit de XRP-gemeenschap. David Schwartz, de CTO bij Ripple, verborg ook zijn ontevredenheid niet en reageerde ook kritisch op de uitspraken van Hoskinson.

De maker van Cardano werd ervan beschuldigd de kant van de SEC te kiezen, ondanks de vermeende corruptie tussen Ethereum en voormalige SEC-functionarissen, met name William Hinman, wiens concepten van de toespraak van 2018 onlangs door de SEC werden vrijgegeven na een lange twist. Sommige leden geloven dat hij de kant van de SEC koos omdat hij een van de oprichters van Ethereum is.

Dit schoot echter bij Hoskinson in het verkeerde keelgat en hij besloot dan ook in het recente interview op deze claims te reageren. Hij gaf het volgende aan:

“Maar mijn enige opmerkingen waren om te concentreren op wie er gaat winnen en om te concentreren op het bouwen van bruggen en relaties. Vanwege die opmerkingen, duizenden en duizenden en duizenden tweets, was het trending op Twitter, grote samenzwering. Mensen vielen me aan, noemden me een nukkig kind, onprofessioneel. Dit alles is gewoon vitriool en negativiteit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!