Ethereum koers gecrashed ondanks Merge – Experts verwachten dat deze groene crypto 100x zal stijgen

De Ethereum community zat jarenlang te wachten op de lancering van de aangeplande Ethereum merge, maar echt vrolijk zullen ze er daarna niet van geworden zijn. De Ethereum Koers crashte vrijwel direct nadat de merge uitgevoerd werd. 

Bij deze merge werd het Ethereum overgezet van het Proof-of-Work protocol naar Proof-of-Stake. Dit levert een aantal voordelen op, zo wordt er meer dan 99% energie bespaard en kan het netwerker veel meer transacties tegen lagere kosten uitvoeren. 

Met die voordelen en het enthousiasme rondom de merge zou je verwachten dat de munt wel in waarde toe zal nemen, maar dat bleek dus niet het geval. Waarom crashte de Ethereum koers na de merge? 

>>> Direct de beste Groene Crypto kopen <<< 

Teveel hype voor de Ethereum Merge

Voordat de Ethereum Merge uitgevoerd werd, was er al erg veel hype ontstaan voor de gebeurtenis. Dat klinkt mooi, maar zorgt ook voor een fenomeen wat later weer voor de prijsdalingen heeft gezorgd.

Dit principe heet ‘Buy the rumour, sell the news’, waarbij investeerders in anticipatie op een bepaalde gebeurtenis een munt flink in gaan kopen, maar later juist weer verkopen als het gene gebeurt waar ze op gespeculeerd hebben. 

Zo zie je veel vaker dat bepaalde updates van crypto netwerken niet direct voor prijsstijgingen zorgen, maar eerder voor dalingen. Daarnaast heeft ook de tijd waarin de merge werd gedaan niet meegeholpen. 

De crypto markt zit namelijk al maanden in een bear market en dat maakt het voor één munt lastig om toch stijgingen te noteren terwijl er juist waarde wegloopt vanuit de cryptocurrency markt. 

Ethereum zet groene stap

De meeste discussies over cryptocurrency gaan toch wel over het extreem hoge energieverbruik van de markt. In feite zijn hier een aantal munten verantwoordelijk voor en Ethereum was er daar ook één van. 

Inmiddels heeft door de Ethereum Merge zoals gezegd meer dan 99% energie bespaard en daarmee heeft het een groene stap gezet. Nu de, op Bitcoin na, waardevolste cryptomunt ter wereld deze stap heeft gezet krijgt de markt misschien ook weer een iets beter imago. 

Ethereum is echter nog altijd niet de beste groene keuze. Ze besparen dan wel 99% energie, verder heeft het netwerk geen echte initiatieven om klimaatverandering tegen te gaan. 

Deze nieuwe cryptomunt gaat nog veel verder

Investeerders die echt op zoek zijn naar groene cryptomunten kunnen daarom beter kiezen voor een munt als IMPT, één van de beste kleine crypto met potentie. Dit project probeert klimaatverandering tegen te gaan door blockchain technologie in te zetten. 

Eén van de toepassingen van dit gloednieuwe project is bijvoorbeeld de mogelijkheid om je IMPT tokens in te ruilen voor carbon credits. Deze carbon credits hebben een waarde en kun je later weer verkopen, maar je kunt ze ook vernietigen. 

Door de carbon credits te vernietigen voorkom je dat de CO2-uitstoot die met het krediet gedaan mocht worden ook echt de lucht in gaat. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen uitstoot compenseren of gewoon iets goeds doen voor de planeet. 

Je krijgt in ruil voor het vernietigen van de carbon credits een unieke groene NFT. Deze NFT’s zijn vervolgens weer te verhandelen op de NFT marktplaats van IMPT of je kunt ze sparen. 

Experts verwachten een stijging van 100x 

IMPT wordt op dit moment in een presale verkocht voor slechts $0,018. Die prijs zal in de volgende fases van de presale stijgen naar $0,028. Als eerste investeerder maak je nog voordat de munt echt uitkomt al $0,01 winst per token. 

Met alle ontwikkelingen die nog gaan komen rondom dit project zien experts een gouden toekomst voor de munt. In hoeverre de munt gaat stijgen, hangt wel af van omstandigheden in de markt en bijvoorbeeld ook van welke exchange de munt als eerste gaat listen. 

Je kunt gemakkelijk investeren in IMPT door naar de website van het project te gaan en daar een wallet te verbinden om mee te doen. Je moet vervolgens Ethereum of USDT inruilen om IMPT tokens in de presale te kunnen kopen. 

>>> Nu naar de IMPT Presale <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!