El Salvador zoekt investeringen om Bitcoin City te realiseren

El Salvador is sinds vorig jaar in opspraak gekomen omtrent de Bitcoin (BTC) adoptie die het land nu ruim een jaar uitvoert. Momenteel is het land actief bezig om Bitcoin te integreren in het land en zijn ze financiering aan het opzetten voor de realisatie van Bitcoin City. 

El Salvador heeft grote ambities om Bitcoin te integreren in het land. Zo kondigde de president Nayib Bukele vorig jaar op het Bitcoin 2021 evenement aan dat het van plan was als eerste land bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren. Ondertussen is het land zich blijven ontwikkelen omtrent bitcoin adoptie en probeert het crypto investeerders en talent aan te trekken met aantrekkelijke financiële middelen. Zo hoeven investeerders in El Salvador geen belasting te betalen over hun bitcoin-winsten. 

Bitcoin City loopt vertraging op

De ontwikkeling van Bitcoin City werd vorig jaar aangekondigd en sindsdien heeft het project wat vertraging opgelopen mede door geopolitieke moeilijkheden. Bitcoin City belooft een hub te worden voor talent en investeerders omtrent blockchain technologie en wordt gebouwd aan de voet van een vulkaan. De duurzame energie van de vulkaan wordt gebruikt om de stad te voeden waardoor bijvoorbeeld efficiënt bitcoin (en andere crypto’s) gemined kunnen worden. Daarnaast belooft het land ook belastingen te verheven, met uitzondering van de BTW.

De iconische stad wordt gedeeltelijk gefinancierd middels een Bitcoin Vulkaan obligatie ter waarde van $1 miljard. In een interview met Cointelegraph, kondigt de Ambassadeur van El Salvador in Nederland aan te focussen op nieuwe investeerders op een first come first serve basis waarbij vroege investeerders mogelijk hogere opbrengst kunnen verwachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!