Bitcoin El Salvador

President El Salvador: Investeerders zullen geen belasting hoeven te betalen over Bitcoin-winsten

Gisteren werd al bekend dat de president van het land El Salvador aangegeven had dat hij Bitcoin als wettig betaalmiddel wil gaan introduceren. Nu is vandaag duidelijk geworden dat president Nayib Bukele nog een stap verder wil gaan en aangeven heeft dat investeerders geen vermogensbelasting zullen betalen over Bitcoin-winsten.

“Geen vermogenswinstbelasting voor Bitcoin, omdat het een legale valuta zal zijn”, zei Bukele, reagerend op een tweet van Tron-oprichter Justin Sun over crypto-investeerders die massaal naar het land verhuizen.

El Salvador is een klein land in Zuid-Amerika, vooral bekend om zijn koffie-, toerisme- en maakindustrie. Het afgelopen weekend besloot president Bukele echter publiekelijk zijn voornemen aan te kondigen om een ​​Bitcoin-vriendelijk wetsvoorstel aan het Congres voor te leggen, een wetsvoorstel dat van ‘s werelds grootste cryptocurrency een “wettig betaalmiddel” in het land zal maken.

Maar dat is niet alles. Volgens de tweet van Bukele kunnen degenen die geïnteresseerd zijn in verhuizen naar het land een heleboel andere voordelen verwachten. Hij tweette het volgende:

“Geweldig weer, surfstranden van wereldklasse, woningen aan het strand te koop. Een van de weinige landen ter wereld zonder onroerendgoedbelasting. Geen vermogenswinstbelasting voor Bitcoin, omdat het een legale valuta zal zijn. Onmiddellijke permanente verblijfsvergunning voor crypto-ondernemers.”

Voor niet-ingewijden is wettig betaalmiddel elke munt of bankbiljet dat kan worden geaccepteerd als het wordt aangeboden ter betaling van een schuld in een land. Dit is iets anders dan onroerend goed of persoonlijke bezittingen (deze kunnen niet legaal worden ingewisseld voor goederen en diensten).

Tot nu toe bestond Bitcoin als illegaal magisch internetgeld of als ‘eigendom’ in de ogen van de meeste rechtsgebieden. Geen enkel land heeft de munt als wettig betaalmiddel geaccepteerd, maar El Salvador zou daar snel verandering in kunnen brengen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN