Chainlink kan BTC outperformen volgens Benjamin Cowen

Benjamin Cowen, de populaire crypto-analist, is bullish op een op Ethereum (ETH) gebaseerde altcoin en gaf aan dat deze coin zelfs beter kan presteren dan Bitcoin (BTC). Cowen legde zijn argumenten voor zijn optimistische Chainlink (LINK)-sentiment uit in een interview met Altcoin Daily. Hij zei het volgende:

“Veel van de dingen waar ik het nu op mijn kanaal over heb, zijn hoe Bitcoin-dominantie veel hoger zou moeten gaan. Maar terwijl ik zeg dat er altijd een paar altcoins zijn die beter presteren dan Bitcoin, zelfs als de dominantie hoger wordt. En als de geschiedenis een indicatie is, aan het einde van een bear-markt en in de accumulatiefase voor de volgende bull-markt, is Chainlink een redelijke plek om te kijken.”

Cowen zei dat het gedecentraliseerde blockchain-netwerk in veel projecten is geïntegreerd om smart contracts en veilig delen van gegevens mogelijk te maken. Volgens hem vertaalt de kracht van het project echter niet in een hogere prijs vanwege bredere bear-marktomstandigheden:

“Chainlink fungeert als een soort ruggengraat voor veel cryptocurrencies…. We hebben in de loop der jaren gezien in hoeveel cryptocurrency-projecten het zelf is geïntegreerd en ik zou zeggen dat het een zeer waardevolle service biedt bij het leveren van realtime feeds via de blockchain.

Een van de redenen waarom ik denk dat het de laatste tijd niet zo goed heeft gedaan, is natuurlijk niet noodzakelijkerwijs omdat Chainlink geen geweldig project is, maar meer alleen vanwege het algehele marktrisico en het feit dat we ons in feite in een beer bevinden markt, maar ik denk dat de fundamenten van Chainlink iets beter doorschijnen in de bear-markt dan soms in de bull-markt.”

Cowen gaf aan dat hij de komende maanden gaat kijken hoe goed de prijs van LINK stand kan houden zodra er een aanhoudende neergang plaatsvindt als gevolg van de Amerikaanse renteverhogingen door de Fed:

“Een van de dingen waar ik naar op zoek ben, is hoe goed LINK standhoudt als we dichter bij het einde van het jaar wat meer angst krijgen terwijl de Fed de rente blijft verhogen en hoe het standhoudt ten opzichte van Bitcoin.”

Volgens Cowen is LINK op het moment ondergewaardeerd ten opzichte van BTC. Momenteel is de prijs van LINK gelijk aan $7,09 met een stijging van 6% op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!