Ethereum ziet grootste stijging in aantal adressen van 2022

Het netwerk van Ethereum (ETH) heeft de grootste dagelijkse groei tot nu toe in 2022 gezien, waarbij het totale aantal wallet-adressen afgelopen weekend een nieuw record bereikte. Er kan worden geconcludeerd dat het reële nut van het netwerk aan het toenemen is.

Volgens Santiment, een crypto-analysebedrijf, was er op zaterdag een golf van nieuwe adressen die op Ethereum zijn aangemaakt. Op die dag verschenen er namelijk 135.780 nieuwe wallet-adressen op het netwerk. Middels een tweet merkte Santiment op dat de stijging 11,1% groter was dan op 3 januari, wat de op een na grootste dag was voor netwerkgroei. Santiment legde uit dat netwerkgroei vaak een voorbode is van potentiële uitbraken van activa:

“? #Ethereum zag zaterdag een golf van nieuwe adressen gecreëerd, met 135.780 nieuwe $ETH-adressen op het netwerk. Dit is 11,1% meer netwerkgroei dan de op één na hoogste van 2022 (3 januari). De stijging van het nut is vaak een voorbode van mogelijke uitbraken van activa.

Ook werd de sterke netwerkgroei opgemerkt door anderen op Twitter, waarbij een gebruiker voorspelde dat er grote stappen aankomen. Ook betekende de groei van afgelopen weekend dat het cumulatieve aantal wallet-adressen op Ethereum een nieuw record bereikte. Op zondag waren er in totaal 207,4 miljoen unieke adressen op het netwerk, aldus de gegevens van Etherscan.

Sinds The Merge presteert ETH ondermaats

Groei in het nut van Ethereum en uiteindelijk de ETH-prijs is iets waar de Ethereum-community naar heeft verlangd na de langverwachte overgang naar Proof-of-Stake (PoS) op 15 september, beter bekend als The Merge. The Merge zal naar verwachting grote verbeteringen opleveren op het gebied van energie-efficiëntie, waarbij de Ethereum Foundation op beroemde wijze wijst op een mogelijke vermindering van het energieverbruik van het netwerk met 99,95%. Daarnaast wordt het algemeen aangenomen dat dit kan leiden tot een grote kapitaalinstroom van milieuvriendelijke beleggers.

De prijs heeft echter niet goed gereageerd sinds The Merge. Op het moment van schrijven wordt ETH namelijk bijna 17% lager verhandeld in vergelijking met de prijs tijdens de fusie. Op dit moment is de prijs van ETH gelijk aan $1.315 met een daling van driekwart procent op de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!