ING CBDC

The Merge heeft een minimale impact heeft gemaakt op de schaalbaarheid, aldus Yakovenko

De upgrade van Ethereum (ETH) van vorige week, The Merge, heeft Ethereum energiezuiniger gemaakt en heeft voor een betere schaalbaarheid gezorgd. Een deel van de cryptomarkt stelt echter vast dat Ethereum het schaalbaarheidsprobleem niet snel zal oplossen, ondanks de historische upgrade.

De mede-oprichter van Solana Labs, Anatoly Yakovenko, is van mening dat de fusie een minimale impact heeft op het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum. Dit beargumenteerde hij op basis van transacties en gebruikers en gaf dit aan tijdens een interview met Bloomberg Technology op 21 september. Yakovenko gaf het volgende aan:

“De Ethereum Merge verbetert de schaalbaarheid van het netwerk niet echt. Als je kijkt naar het aantal transacties dat Solana (SOL) dagelijks afhandelt van applicaties en van gebruikers, dan is dat meer dan niet alleen Ethereum, maar alle op Ethereum gebaseerde blockchains samen. Dus ik denk dat Ethereum nog een lange weg te gaan heeft op het gebied van schaalbaarheid.”

Ook verklaarde Yakovenko dat de fusie een positief aspect is voor de crypto-sector. Hij is namelijk van mening dat het enige duidelijkheid zal brengen die vooral gaat over beveiliging van Proof-of-Stake (PoS) -protocollen en het aantrekken van kapitaalinstroom. Yakovenko voegde toe:

“Ik ben erg enthousiast over het feit dat Ethereum overstapt naar Proof-of-Stake, omdat dit eindelijk het debat zal doen ontstaan ​​over de vraag of Proof-of-Stake voor ons veilig is. Ik denk dat Ethereum door dit te doen echt voor iedereen zal bewijzen dat deze technologie nu volwassen genoeg is om zeer grote kapitalisaties aan te kunnen.”

Er wordt met name verwacht dat de Merge-upgrade de schaalbaarheid op het netwerk van Ethereum zal vergroten met behulp van sharding. Hierdoor wordt de doorvoer verhoogd en mogelijk de transactiekosten en transactietijd verlaagd.

De schaalbaarheid zal naar verwachting echter worden bereikt met andere toekomstige upgrades van Ethereum. Op dit moment richt het netwerk zich met name op de Shanghai-upgradeset om fundamentele wijzigingen aan te brengen in de functionaliteiten van de virtuele Ethereum-machine.

Tegelijkertijd heeft de dominantie van Ethereum als een gedecentraliseerd financieel (DeFi) cryptoproject te maken gehad met bedreigingen van platforms zoals Solana, ook wel Ethereum-killer genoemd. In deze lijn gelooft een deel van de crypto-sector dat Ethereum-killers waarschijnlijk zullen opvallen als layer-2-protocollen die bedoeld zijn als aanvulling op Ethereum.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN