ADA-prijs kan binnenkort opleven, aldus Santiment

Het marktanalyseplatform, Santiment, heeft opgemerkt dat de huidige capitulatie van Cardano (ADA) binnenkort kan leiden tot prijsherstel van de achtste grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Santiment maakte de opmerkingen naar aanleiding van het groeiende negatieve sentiment dat rond Cardano hangt de afgelopen tijd. Volgens het bedrijf hebben beleggers namelijk een totaal gewogen sentiment van 0,3012 voor de native crypto van Cardano.

Eerder dit jaar hadden veel beleggers hoge verwachtingen van ADA. De huidige prijs is tegen deze verwachting teleurstellend te noemen in vergelijking met deze verwachtingen. Sinds de recordhoogte van $3,09 is de prijs van ADA namelijk met 86% gedaald en wordt momenteel verhandeld voor een prijs van slechts $0,43.

De politieke- en economische gebeurtenissen in het begin van 2022 hebben natuurlijk een grote invloed gehad op het uitblijven van een rally van ADA. Toch hebben deze gebeurtenissen de totale financiële markt negatief beïnvloedt en niet alleen ADA. De lancering van de Vasil-hard fork was de laatste gebeurtenis waarvan veel beleggers dachten dat het een positieve impact zou kunnen op de prijs van ADA. De upgrade was echter niet voldoende om de prijs van ADA te laten stijgen, met een pessimisme als gevolg, aldus Santiment.

Santiment is echter van mening dat de dingen voor Cardano binnenkort kunnen veranderen, waardoor de prijs zal terugveren. Het platform zei het volgende:

“? #Cardano, #EOS en #Tron zijn 3 ooit populaire activa die handelsmenigten hebben gehad, beginnen ze op te zetten. De prijsprestaties waren bijzonder moeilijk voor deze drie in 2022, en de capitulatie kan binnenkort leiden tot prijsoplevingen om ze weer binnen te halen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!