Cardano maakt zich klaar voor de Vasil hard fork

De langverwachte Vasil-upgrade van Cardano (ADA) zal de mogelijkheden van het netwerk verbeteren en uitbreiden. De hard fork staat gepland om in minder dan 24 uur uitgerold te worden. Als gevolg hiervan hebben verschillende top exchanges aangegeven ondersteuning te bieden, evenals verschillende DApps. Ledger, de cryptocurrency hardware wallet provider, heeft ook aangekondigd klaar te zijn voor de Vasil upgrade.

De release van Ledger’s nieuwe portemonneesoftware en de Cardano app versie 4.0.0, die compatibel is met smart contracts, komt niet als een verrassing, gezien hun lange geschiedenis van ondersteuning van de Cardano blockchain. In juli kondigde Ledger Live ondersteuning aan voor 100 meer op Cardano gebaseerde tokens , waardoor het mogelijk wordt om ADA direct met het apparaat te verzenden, te ontvangen, te kopen en te beheren. Daarnaast worden ADA Ledger accounts ook ondersteund op iOS en Android smartphones.

Vasil nog een paar uur verwijderd

Interessant is dat de lancering van Vasil in dezelfde maand valt als de vijfde verjaardag van Cardano en de eerste verjaardag van Alonzo. Volgens de eerder verstrekte informatie staat de lancering van Vasil vandaag gepland, waarbij de nieuwe mogelijkheden één epoche na de hard fork beschikbaar worden, wat op 27 september zal zijn.

De nieuwe upgrade zal onder andere Plutus script verbeteringen gaan implementeren. De Cardano blockchain maakt gebruik van de Plutus Core scripttaal. Vasil introduceert een nieuwe versie van Plutus Core (Plutus V2), een verfijnde Plutus interpreter, en nieuwe kostenmodellen voor beide versies van Plutus.

Tevens gaat het diffusion pipelining implementeren, wat voor kortere blokverspreidingstijden en een hogere totale doorvoer zal zorgen. Dit zou betekenen dat blokken slechts seconden na aanmaak gedistribueerd kunnen worden naar 95% van de peers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!