Apple gaat NFT-aankopen toestaan via App Store

De wereldwijde tech-gigant Apple Inc. heeft naar verluidt besloten om de aankoop van non-fungible tokens (NFT’s) toe te gaan staan in zijn App Store. Een rapport van de technische outlet The Information gaf aan dat Apple van NFT-verkopers op zijn mobiele marktplaats eist om de in-app-betalingsfunctionaliteit van de App Store te gebruiken, waarvoor een commissie van 30% in rekening wordt gebracht.

Deze commissie is aanzienlijk hoger dan de standaardcommissie op de populaire NFT-marktplaats OpenSea, die ongeveer 2,5% van de verkoopprijs bedraagt. En het in-app-betalingssysteem van Apple vereist dat gebruikers betalen met fiat-valuta in plaats van cryptocurrencies, iets wat crypto-gebruikers veelal niet zien zitten.

Als gevolg van deze eis van Apple, zei verslaggever Aidan Ryan in een recentelijke tweet dat veel startups de functionaliteit binnen hun apps beperken om de 30%-vergoeding te vermijden. Hij gaf het volgende aan:

“Apple heeft startups verteld dat het NFT’s moet verkopen via in-app-aankopen, waardoor veel startups de functionaliteit in apps moeten beperken om vergoedingen tot 30% van de transactie te ontwijken, zelfs als de startups alleen de transacties faciliteren.”

Het rapport geeft aan dat Magic Eden, een NFT-marktplaats gebaseerd op de Solana (SOL) blockchain, zijn service uit de App Store heeft teruggetrokken nadat Apple het beleid inzake digitale verzamelobjecten had ingevoerd.

De stap van Apple om de verkoop van NFT’s in de App Store toe te staan, komt weken nadat Starbucks besloot om samen te werken met Polygon (MATIC), een Ethereum (ETH) -schaaloplossing, om klanten in zijn loyaliteitsprogramma een kans te bieden om NFT-zegels te kopen en te verdienen. Het initiatief, dat later dit jaar live gaat, staat bekend als Starbucks Odyssey.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!