Ethereum validators sterk gegroeid na de Merge

De recente ontwikkelingen omtrent de Ethereum Merge die zich deze maand heeft afgespeeld trokken veel aandacht. Uit rapporten van Glassnode, een bekende blockchain data platform, is vandaag duidelijk geworden dat er al veel adoptie is omtrent validators op het Ethereum (ETH) netwerk sinds de uitvoering van de Merge. 

Ethereum validators zijn houders en gebruikers die minimaal 32 ETH staken op het netwerk. In relatie tot de hoeveelheid dat zij staken krijgen zij meer stemrecht/invloed op het netwerk. Sinds Ethereum met de Merge overgestapt is van een Proof of Work (PoW) naar een Proof of Stake (PoS) netwerk hebben we veel Ethereum op het netwerk gestaked zien worden. Uit rapporten van Glassnode is duidelijk geworden dat, sinds de Merge, we een sterke groei in het aantal validators zien. 

Ethereum gebruikers overtuigd van de Merge

In Figuur 1 zijn het aantal actieve validators afgebeeld over de afgelopen maanden. Hier wordt duidelijk dat sinds 1 september al ruim 11.000 nieuwe validators bij zijn gekomen. Dit laat zien dat Ethereum-netwerk gebruikers een lange termijn overtuiging hebben in het netwerk, het staken zorgt er namelijk voor dat de tokens tijdelijk gelocked zijn op het netwerk. Het kost dus voor gebruikers geld (32 ETH) en tijd om een validator te zijn. Daarnaast is dit ook positief voor de Ethereum koers, aangezien het aantal beschikbare ETH verminderd wordt.

Doordat er meer tokens gelocked zijn op het netwerk zal er minder Ethereum in omloop zijn wat de koers bevorderd. Daarnaast zien we ook uit Figuur 1 dat ondanks de sterke prijsdalingen die we de afgelopen maand zagen, het aantal validators blijft groeien. De afgelopen weken sinds de Merge zagen we de koers hard dalen terwijl het aantal validators alleen maar harder is gaan stijgen. 

Bron: Glassnode

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!