Auteur van Rich Dad, Poor Dad gelooft nog steeds sterk in Bitcoin

De auteur van het bekende persoonlijke finance boek Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki – is recent vrijgekomen met positieve uitspraken omtrent Bitcoin (BTC). Zo geeft de auteur verschillende redenen aan dat iedereen Bitcoin moet kopen. 

The auteur van het bekende finance boek staat al langer bekend om zijn affiniteit omtrent Bitcoin. Zo gaf hij eerder al eens aan niet blij te zijn met het monetaire beleid van de Federal Reserve (FED) en te investeren in goud, zilver en bitcoin als uitweg van het wanbeleid. De FED, de centrale bank van Amerika, staat al langere tijd onder kritiek omtrent de sterke inflatie die in de Verenigde Staten optreden, afgelopen jaar is de FED daarom de rentes aan het laten stijgen om de inflatie te temperen. Recent heeft de Kiyosaki zich weer laten uitspreken over de afgang van de U.S. Dollar en de opkomst van bitcoin in een tweet

Falen van de Amerikaanse dollar

Uit de tweet van Kiyosaki wordt duidelijk dat de auteur weinig vertrouwen heeft in de Amerikaanse dollar. Zo geeft hij aan dat de Amerikaanse overheid teveel geld leent en haar rentes vervolgens te laag houdt. Hierdoor worden Amerikanen als het ware geforceerd om te lenen omdat er bijna geen rendement gehaald wordt op hun spaargeld terwijl tegelijkertijd hun koopkracht alsmaar daalt. Als het gevolg zien we steeds meer risicovolle investeringen en inflatie.

Als redmiddel moet de FED de rentes wel opvoeren wat ervoor zorgt dat de Amerikaanse overheid veel rente moeten betalen over hun schuld die zij eigenlijk niet kunnen betalen. Hiermee concludeert Kiyosaki dat de dollar aan het sterven is. Zijn uitweg? Koop Bitcoin, aldus de auteur. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!