Auteur Rich Dad Poor Dad: koop meer goud, zilver en Bitcoin

De bekende auteur van het boek “Rich Dad Poor Dad” (of in het Nederlands: “Rijke Pa Arme Pa”), Robert Kiyosaki, blijft zich positief uitspreken over Bitcoin. Hij dook onlangs op Twitter om zijn afschuw uit te spreken over de manier waarop de Amerikaanse Federal Reserve omgaat met de huidige coronacrisis.

Hij tweette het volgende:

“IS DE FED BLUT? Verborgen in de recente reddingswetgeving van $2,2 biljoen van het Congres zit $425 miljard voor de Fed verborgen. Fed redt de wereld sinds 2008. Wie redt de Fed? Nu weten we het. Wij doen dat. Waarom verbergen de Fed en de Treasury dit voor ons? Koop meer goud, zilver en Bitcoin. GENAAID.”

In een tweet die hij daarna plaatste zei hij volgende:

“DE FED KAN NIET BLUT GAAN in theorie. Maar mensen kunnen het vertrouwen in de Fed & in de USD verliezen. De $425 miljard die de VS de Fed in het geheim heeft gegeven, zal worden uitgebreid tot $4,25 biljoen aan nep dollars in de economie en meer dan $9 biljoen aan nep Fed dollars. Als het vertrouwen voorbij is. grijpt het IMF in. IMF staat voor I M Fkd.”

De Verenigde Staten zijn niet de enige die geld blijven bijdrukken om de economie ‘overeind’ te houden. Zo hebben talloze centrale banken over de hele wereld, waaronder de Europese Centrale Bank, maatregelen aangekondigd.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft twee soorten maatregelen ingevoerd om de economie ‘overeind’ te houden:

  1. Ten eerste heeft de ECB grootschalige en gerichte maatregelen, die ervoor zorgen dat de liquiditeit terechtkomt bij wie het het hardst nodig heeft, ingevoerd. De nieuwe kredietfaciliteit (TLTRO) verschaft banken ongeveer 3.000 miljard euro tegen een negatief rentetarief van -0,75%, het laagste tarief ooit. Ze schatten dat twee voorgaande rondes van dergelijke maatregelen de banken ertoe hebben aangezet ongeveer 125 miljard euro extra krediet te verstrekken.
  2. Om ervoor te zorgen dat banken deze nieuwe faciliteit ten volle benutten, hebben ze ook de onderpandvoorwaarden versoepeld, met bijzondere aandacht voor kleinere bedrijven, zelfstandigen en particulieren. Leningen aan bedrijven en zelfstandigen, die een overheidsgarantie hebben in verband met het coronavirus, kunnen door de nationale centrale banken van het Eurosysteem als onderpand worden aanvaard. Dit geldt ook voor kleinere leningen.

Dit is echter niet de oplossing, maar uitstel van executie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!