Bitcoin mining map

Miners op zoek naar alternatieven na The Merge

De op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), fuseerde op 15 september met de Beacon Chain, waardoor het van Proof-of-Work (PoW)-mechanisme naar Proof-of-Stake (PoS)-mechanisme migreerde. Daarna kregen Vietnamese miners van cryptocurrency aanzienlijke verliezen te maken met hun miningapparatuur. Volgens een recent rapport is het uitgeschakeld.

Volgens recente enquêtestatistieken meldde bijna 21% van de Vietnamese consumenten dat ze cryptocurrency gebruikten of ontginnen, op de tweede plaats alleen achter Nigeria met 32%. Maar na de Merge-upgrade kregen crypto-miners enorme verliezen te verwerken.

De hoeveelheid energie die nodig is om transacties te valideren, wordt aanzienlijk verminderd door de upgrades van het Ethereum-protocol. Krachtige apparatuur voor het minten van tokens is niet langer nodig om uitdagende wiskundige berekeningen uit te voeren vanwege de goedkeuring van het nieuwe PoS-consensusproces, waardoor deze apparatuur allemaal waardeloos is.

Veel Ethereum-miners waren van plan door te gaan met minen met een bekende factie onder leiding van Chandler Guo om ETHPoW (ETHW) te creëren. Momenteel wordt ETHPoW verhandeld tegen $5,42 en is in de afgelopen 24 uur met 27,82% gedaald.

Vóór ETHPoW was er echter EthereumFair (ETF oorspronkelijk ETHF) die zich richt op de Proof-of-Work-consensus van Ethereum. Maar vergeleken met EthereumPoW heeft EthereumFair maar een fractie van de aandacht gekregen. Bovendien wordt EthereumFair gerund door een groep Chinese miners.

De block explorer voor EthereumFair laat zien dat ETF 1,8 miljoen wallet-adressen en 6,9 miljoen totale transacties heeft. ETF wordt verhandeld voor een prijs van $4,64 met een daling van 41,93% in de afgelopen 24 uur. Naast ETHPoW-tokens behielden 86,3 miljoen adressen en registreerden in totaal 1,7 miljard transacties.

Bovendien ervoer Ethereum Classic, dat in 2015 van Ethereum werd afgesplitst, een toename van hashrate als gevolg van de fusie, aldus 2miners.com. De huidige hashrate van ETC is 192,09 TH/s en de hoogste hashrate is 227,95 TH/s, die wordt geregistreerd op de dag van The Merge.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN