Bitcoin nieuws

Greenpeace bekritiseert Bitcoin met “Change the Code, Not the Climate”-campagne

Greenpeace bekritiseert Bitcoin (BTC) vanwege zijn energieverbruik na de succesvolle Ethereum Merge die de CO2-uitstoot met meer dan 99% heeft verlaagd. De milieuorganisatie is tevens van plan om $1 miljoen te besteden aan haar campagne “Change the Code, Not the Climate” voor een reeks nieuwe online advertenties om te pleiten voor een verandering in de Bitcoin-code met als doel het energie-intensieve proof-of-work van BTC te verminderen (PoW) model. Michael Brune, directeur van de advertentiecampagne, gaf het volgende aan:

“Met branden die over de hele wereld woeden en historische overstromingen die levens en bestaansmiddelen verwoesten, haasten staats- en federale leiders en bedrijfsleiders zich om zo snel mogelijk koolstofarm te worden. Ethereum heeft laten zien dat het mogelijk is om over te stappen op een energiezuinig protocol met veel minder klimaat-, lucht- en watervervuiling. Andere cryptocurrency-protocollen werken al jaren op efficiënte consensusmechanismen. Bitcoin is het buitenbeentje geworden en weigert zijn klimaatverantwoordelijkheid te aanvaarden.”

Greenpeace zei dat de campagne ook bedoeld is om de aandacht te trekken van bekende Bitcoin-supporters, waaronder Fidelity Investments en Jack Dorsey’s Block, om mee te doen aan de poging om af te stappen van “een energierijk proof-of-work-protocol”.

De fusie van Ethereum met zijn Beacon Chain transformeerde de op een na grootste cryptocurrency van een proof-of-work-consensusmodel naar een proof-of-stake-model. De verandering in modellen vermindert de CO2-uitstoot van Ethereum met naar schatting 99,99%, volgens een CCRI-rapport in opdracht van ConsenSys, een blockchain-softwarebedrijf.

Ondertussen verdedigt de uitgesproken Bitcoin-supporter Michael Saylor het energieverbruik van BTC in een nieuwe blogpost waarin hij het het “meest efficiënte, schoonste industriële gebruik van elektriciteit” noemt.

De voormalige CEO van het bedrijfsanalysebedrijf MicroStrategy gaf aan dat uit de analyse van zijn bedrijf blijkt dat ongeveer 59,5% van de energie voor Bitcoin-mining afkomstig is van duurzame bronnen en dat de energie-efficiëntie van BTC’s mining jaar-op-jaar met 46% is verbeterd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN