Volatiliteit een gegeven in een belangrijke week voor crypto

Deze week wordt gekenmerkt door een aantal grote gebeurtenissen die een cruciale rol kunnen spelen in het verloop van de cryptocurrencies voor de komende maanden. Vanaf dinsdag zullen er namelijk drie gebeurtenissen plaatsvinden die voor grote pieken in volatiliteit kunnen zorgen.

Als eerste komt de maandelijkse update over de Consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten vrij. De aandelen- en crypto-markten zullen bijna het vrijgeven van de dat een direct signaal ontvangen over de aanstaande veranderingen in het monetair beleid van het land. Als de inflatiegegevens onder de marktverwachtingen blijven, moeten financiële regelgevers over de hele wereld maatregelen nemen die de risico’s van activa zoals cryptocurrencies tegengaan. Zodra het tegenovergestelde scenario plaatsvindt, zal er waarschijnlijk een nieuwe dip een prijs worden gezien.

Naast de inflatiecijfers zal deze week ook in het teken staan van Ethereum. De langverwachte fusie met het Beacon-Chain Proof-of-Stake (PoS)-mechanisme zal namelijk deze week plaatsvinden. het is een fundamentele verandering in het grootste ecosysteem op de cryptocurreny-markt en zal zeker een effect hebben op Ethereum. Het zal namelijk een impact hebben op de liquiditeitsverschaffende platforms, de lendingplatformen en de miners. Veel experts hebben hun voorspellingen gedaan wat er na The Merge gaat gebeuren, maar niemand weet zeker wat er gaat gebeuren.

Een nieuwe renteverhoging zal daarnaast niet als een verassing komen voor de financiële markten. De acties van financiële regelgevers over de hele wereld zorgen er namelijk voor dat de markt ingeprijsd is en geen volatiliteitspiek zou moeten komen. Het enige scenario waarin we een plotselinge sprong in volatiliteit zullen zien, zijn onverwacht hoge inflatiecijfers die een renteverhoging van 100 basispunten zullen veroorzaken. Dit is 25 basispunten hoger dan is verwacht door de meeste marktdeelnemers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!