Bitcoin

MicroStrategy verkoopt aandelen om Bitcoin te kopen

Op 9 september spreidde het nieuws zich op Twitter over MicroStrategy haar vermoedelijke aankoop van extra Bitcoin (BTC). De aankoop wordt naar alle waarschijnlijkheid gefinancierd door middel van het aanbieden van aandelen. 

MicroStrategy is een bedrijf dat digitale diensten levert zoals mobiele software en cloudgebaseerde diensten. Het bedrijf maakte veel commotie toen het in augustus 2020 voor het eerst BTC kocht op de balans als publiekelijk bedrijf. De oprichter en CEO, Michael Saylor, is ondertussen een bekende visionair geworden in de cryptoindustrie. Op 9 september werd gedeeld dat MicroStrategy mogelijk financiering bewerkstelligd van $500 miljoen om weer Bitcoin bij te kopen, zo werd aangekondigt op Twitter:

De informatie komt vrij via een officiële SEC (Security and Exchange Commission) publicatie waarin duidelijk wordt dat de financiering mogelijk wordt gemaakt door middel van verkoop van Class A Common Stock van het bedrijf. 

MicroStrategy al lang bezig met Bitcoin accumuleren

Tegelijkertijd met het nieuws zien we de koers van Bitcoin (en de rest van de cryptomarkt) sterk stijgen. Zo steeg de koningsmunt van $18.800 naar ruim $21.500 in slechts een paar dagen. Of de positieve prijsactie in directe relatie is met de aankopen van MicroStrategy is niet duidelijk.

MicroStrategy is echter al langere tijd bezig om Bitcoin te accumuleren, zo kochten zij recent in de bearmarkt nog 480 BTC bij op de balans van het bedrijf. Daarnaast gebruikt het bedrijf haar eigen Bitcoin om nieuwe leningen aan te vragen waarmee meer van de koningsmunt gekocht wordt. Uit de laatste cijfers (eind juni 2022) zien we dat MicroStrategy momenteel bijna 130.000 Bitcoin bezit

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN