MicroStrategy voegt 480 BTC toe, ondanks bearish sentiment

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft aangekondigd dat het bedrijf zijn Bitcoin (BTC)– positie heeft vergroot. De aankondiging valt gelijk met de speculatie van veel analisten die een diepere daling verwachten.

Op woensdag kondigde het bedrijf in een SEC-aanvraag aan dat het recentelijk 480 BTC heeft toegevoegd aan de balans. Het bedrijf maakte bekend dat het de BTC heeft verworven tussen 3 mei en 28 juni voor ongeveer $10 miljoen aan contanten. Er werd ongeveer $20.817 betaald voor de 480 BTC, inclusief onkosten. Door de recente aankoop heeft MicroStrategy nu 129.699 BTC in bezit. Het volgende werd gemeld:

“Op 28 juni 2022 had MicroStrategy, samen met zijn dochterondernemingen, een totaal van ongeveer 129.699 Bitcoin. Ze werden verworven tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $3,98 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $30,664 per BTC, inclusief vergoedingen en onkosten.”

De Bitcoin-strategie van MicroStrategy

Na de sterke daling begin deze maand, is er veel gespeculeerd over het Bitcoin-bezit van MicroStrategy. Saylor verduidelijkte dat het bedrijf genoodzaakt was om snel te handelen en dat het bedrijf voorbereid was om de actie te ondernemen.

Destijds gaf hij aan dat het de strategie was om te anticiperen op de volatiliteit van Bitcoin. Hij legde uit dat de balans van MicroStrategy om een dusdanige manier is gestructureerd zodat de Bitcoins kunnen worden behouden zodra er tegenslag is. Dit heeft er toe geleid dat het bedrijf zich heeft toegewijd aan een prijsstijging van Bitcoin, waardoor het constant BTC toevoegt aan de balans. Hiermee heeft MicroStrategy onder de particuliere bedrijven verreweg de meeste BTC op de balans staan en zelfs drie keer meer holdings dan de nummer twee op de lijst, Tesla.

De prijs van Bitcoin maakte ondertussen weer een daling mee op woensdag nadat de aandelenmarkten over de wereld meerder procenten in de min gingen. Voor het eerst in een week tijd ging de prijs van BTC daarom onder de $20.000, waar het momenteel tevens net onder ligt. Dit betekent dat het meer dan 5% is gedaald ten opzichte van 24-uur geleden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!