Bitcoin

Bitcoin moet in de toekomst overschakelen naar hybride proof-of-stake, aldus Vitalik Buterin

De bekende oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft in een recent interview met econoom Noah Smith een Bitcoin (BTC) voorspelling uitgesproken over wat de staat van de koningsmunt over twintig jaar zal zijn. Hij gaf aan dat hij denkt dat de cryptocurrency-markt op middellange termijn ongeveer net zo volatiel zullen worden als goud of de aandelenmarkt, waarbij hij afstand neemt van de grote zeepbel en crashfasen uit het verleden.

De crypto-visionair zei ook dat, hoewel crypto in de komende twee decennia aan een paar belangrijke factoren zou kunnen voldoen, de reguliere acceptatie de grootste factor zal zijn bij het bepalen van het lot van digitale activa. Hij zei het onderstaande:

“Als cryptocurrency in 2040 stevig zijn weg heeft gevonden naar een paar niches: het vervangt de waardeopslagcomponent van goud, het wordt een soort ‘Linux of finance’, een altijd beschikbare alternatieve financiële laag die uiteindelijk de backend wordt van echt belangrijke dingen maar niet helemaal de mainstream overnemen, dan zal de kans dat het in 2042 zal verdwijnen of wordt kans veel kleiner dat het de wereld volledig over zal nemen, en zullen individuele gebeurtenissen veel minder van invloed zijn op die mogelijkheid.”

Vooruitkijkend zei Buterin dat hij zich zorgen maakt over de toekomstige veiligheid van Bitcoin. Nu blokbeloningen in de loop van de tijd geleidelijk afnemen tot nul, gaf de oprichter van Ethereum aan dat het mining-ecosysteem de prikkel zou kunnen verliezen om het netwerk veilig te houden. Hij zei het volgende:

“Een consensussysteem dat onnodig enorme hoeveelheden elektriciteit kost, is niet alleen slecht voor het milieu, het vereist ook de uitgifte van honderdduizenden BTC of ETH per jaar. Uiteindelijk zal de uitgifte natuurlijk afnemen tot bijna nul, op dat moment is dat geen probleem meer, maar dan begint Bitcoin met een ander probleem om te gaan: hoe ervoor te zorgen dat het veilig blijft.

Buterin zei vervolgens dat er een moment kan komen waarop Bitcoin gedwongen kan worden om over te schakelen naar op zijn minst een hybride proof-of-stake consensusmechanisme om de beveiligingsfouten van zijn mining-ecosysteem te verhelpen. Hij beschreef het als volgt:

“In het geval van Bitcoin maak ik me om twee redenen zorgen. Ten eerste zal Bitcoin-beveiliging op de lange termijn volledig uit vergoedingen komen, en Bitcoin slaagt er gewoon niet in om het niveau van de vergoedingsinkomsten te krijgen die nodig zijn om te beveiligen wat een systeem van meerdere biljoenen dollars zou kunnen zijn. Bitcoin-kosten bedragen ongeveer $300.000 per dag en zijn de afgelopen vijf jaar niet zo veel gegroeid …

Ten tweede biedt proof-of-work veel minder zekerheid per dollar uitgegeven aan transactiekosten dan proof-of-stake, en Bitcoin migreren van proof-of-work lijkt politiek onhaalbaar. Hoe zou een toekomst eruitzien als er $5 biljoen aan Bitcoin is, maar het kost slechts $5 miljard om de keten aan te vallen? Natuurlijk, als Bitcoin daadwerkelijk wordt aangevallen, verwacht ik dat de politieke wil om over te schakelen naar tenminste hybride proof-of-stake snel zal verschijnen, maar ik verwacht dat dat een pijnlijke overgang zal zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN