Bitcoin minen

Inkomsten uit Bitcoin-mining drastisch gestegen in augustus

De mininginkomsten van Bitcoin (BTC) stegen deze maand aanzienlijk. Vorige maand brachten miners ongeveer $657 miljoen aan inkomsten binnen, volgens gegevens verzameld door The Block Research. Dit komt neer op een stijging van 10%. Deze cijfers lopen samen met een stijging in de moeilijkheidsgraad en hash rate.

De meeste inkomsten uit Bitcoin-mining kwamen van block rewards. Dit kwam neer op $647,72 miljoen. Slechts een klein deel kwam van van transactiekosten $9,24 miljoen. Ethereum (ETH) miners verdienden beter afgelopen maand. Hun verdiensten kwamen op $725 miljoen. Dit is 1,1 keer meer dan de inkomsten die Bitcoin-miners in augustus verdienden.

Recente ontwikkelingen

Kevin Zhang, senior vice-president van mijnbouwstrategie bij Foundry, benoemt een aantal ontwikkelingen die invloed hebben gehad op deze stijgingen. Zo zijn er mining faciliteiten over de wereld die door hittegolven tijdelijk moesten sluiten. Nu de temperaturen weer dalen komen de faciliteiten langzaam online. Daarnaast is er een nieuwe miner op de markt gekomen, genaamd de Bitmain S19 XP, die erg efficiënt is. 

Bitcoin mining inkomsten over de jaren

Wanneer we uitzoomen zien we dat de Bitcoin-mining inkomsten zich nog op lage waardes bevinden (zie figuur 1). Dit is niet gek gezien de huidige Bitcoin prijs ten opzichte van Bitcoin zijn all time high van zo’n $68.000. In aanloop naar Bitcoin prijs pieken in 2021 en 2022 bereikten we record hoogtes waar de totale maandelijkse inkomsten van Bitcoin miners boven de $1,5 miljard dollar uitkwam. 

Figuur 1: Bitcoin mining inkomsten (bron: The Block Crypto)

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN