Bitcoin mining map

Bitcoin-mining moeilijkheidsgraad historisch hoog

De koers van Bitcoin (BTC) is sterk gezakt afgelopen jaar, desondanks zien we dat de fundamenten van het netwerk sterker zijn dan ooit. Zo zien uit we verschillende on-chain data dat de mining moeilijkheidsgraad en hash rate van het Bitcoin-netwerk sterker is dan ooit. 

De Bitcoin hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk. De hash rate is de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk en wordt uitgedrukt in het aantal berekeningen per seconden. Miners zorgen voor deze rekenkracht en voeren de controles op de transacties uit in ruil voor wat Bitcoin. Hoe meer controles en hoe gedecentraliseerder deze plaatsvinden hoe beter dit is voor het netwerk. Daarnaast geeft de hoge hashrate aan dat veel mensen bereid zijn om tijd en geld te investeren in het minen van Bitcoin en dus een positieve lange-termijn overtuiging hebben. 

Afgelopen dagen hebben we Bitcoin onder de $20.000 zien zakken. De paniek die ontstaat op de markt lijkt echter geen effect te hebben op de fundamenten van Bitcoin. In Figuur 1 zien we de hash rate van het Bitcoin-netwerk over de afgelopen 4 jaar. De Bitcoin hash rate is een goede indicator voor de veiligheid van het netwerk. De hash rate is de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk en wordt uitgedrukt in het aantal berekeningen per seconden. Miners zorgen voor deze rekenkracht en voeren de controles op de transacties uit in ruil voor wat Bitcoin.

Uit de figuur wordt duidelijk dat de hash rate weer aan het toenemen is afgelopen weken. De data van BTC.com laat zien dat de mining moeilijkheidsgraad sinds januari niet zo hard steeg. Zo geeft Blocksbridge, een Bitcoin-mining consultancy bedrijf, aan te voorspellen dat de mining moeilijkheidsgraad binnenkort een all time high (ATH) gaat bereiken.

Figuur 1: Hash rate van Bitcoin (bron; BTC.com)

Oude Bitcoin-miners hebben het moeilijk

Volgens Blocksbridge zullen veel oude mining materiaal het moeilijk hebben in de huidige omgeving. Terwijl de mining moeilijkheidsgraad toeneemt blijft de Bitcoin koers relatief laag. Dit zet druk op miners om hun systemen efficiënter te maken. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN