Bitcoin prijs

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers laat zwakte zien, maar what’s next?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers laat opnieuw zwakte zien, maar behoudt vooralsnog wel de macro support. We gaan vandaag naar een nieuwe Bitcoin koersupdate kijken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers behoudt vooralsnog nog altijd de macro support op de $19.420-$17.572. Dit is de wekelijkse demand en lijnt ook mooi op met de vorige (all-time) high op $19.798. Zo lang we geen wekelijkse candle closes krijgen onder de $17.600 is er wat mij betreft nog geen reden tot paniek. Zo lang we dat vasthouden kunnen we hoop blijven houden dat we de $28.800 nog gaan opzoeken. Mochten we onder de $17.600 gaan sluiten houd ik er rekening mee dat we richting de $12.050-$9.825 gaan bewegen. Dit is de ongetestes maandelijkse demand.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien op dit moment alleen maar bearish argumenten te benoemen. De marktstructuur is bearish (lower highs en lower lows) en we zijn omlaag uitgebroken uit de range. Toch moeten we niet vergeten dat de Bitcoin koers zich op macro support bevindt én 74% down is gegaan. Dit leidt tot 3 verschillende scenario’s, waarvan 2 bearish en 1 bullish.

A. Iets van upside laten zien om vervolgens af te wijzen, bijvoorbeeld op die daily supply op $21.292-$21.819.

B. Eerst de equal highs op $21.900 ophalen, daarna entrypatroon uit opdracht 2 toepassen (heeft sterk mijn voorkeur).

C. Het alternatieve scenario (bullish uitkomst). Een scenario die minder voor de hand liggend is gezien de lokale prijsactie, maar zeker niet mag worden uitgesloten vanwege het feit dat we ons op macro support bevinden. Het enige wat we willen zien is een sterke push omhoog en een overtuigende dagelijkse candle close boven de $21.900. Dan kantelt de lokale constructie en blijkt de recente prijsactie buiten de range slechts een deviatie (afwijking) van de range te zijn. Dat zou een bullish scenario triggeren, waarbij we daarna waarschijnlijk de bovenkant van de range op $24.681 gaan opzoeken.

Het is irrelevant welk van de scenario’s gaat uitspelen. We hebben geen glazen bol en het enige wat we hier doen is de meest logische scenario’s in beeld brengen. Vervolgens anticiperen we op het scenario dat daadwerkelijk uitspeelt.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, alle scenario’s liggen nog op tafel, maar het is echt van cruciaal belang dat de Bitcoin koers op korte termijn sterkte gaat tonen. Anders wordt het zeer realistisch dat we naar de $17.600 gaan bewegen de komende dagen en weken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN