Californië keurt wetsvoorstel goed over regulering voor crypto-bedrijven

Eergisteren hebben de wetgevers in Californië State Assembly 71-0 de Digital Financial Assets Law aangenomen, ook bekend als AB 2269. Momenteel is het wetsvoorstel in handen van de gouverneur van de staat, Gavin Newsom, die het in gang kan zetten of zijn veto kan uitspreken.

In het voorstel staat dat exchanges van digitale activa en crypto-bedrijven een expoitatievergunning nodig hebben die is afgegeven door het Department of Financial Protection and Innovation van de staat Californië. Handelingen die buiten de genoemde licentie vallen zijn hierbij verboden en naar verluidt zal de wet, mits het wordt goedgekeurd, van kracht worden vanaf 1 januari 2025.

Zodra de wet niet wordt gevolgd, kunnen de daders een civielrechtelijke boete ontvangen tot $100.000 voor elke dag van overtreding. Raadslid Timothy Grayson, die de wet sponsorde, verklaarde eerder dat hij de opwinding rond cryptocurrencies en digitale activa begrijpt. Hij zei:

“Ik ben onder de indruk van het vermogen van de markt om consumenten te helpen zich gemachtigd te voelen om financiële investeringen te doen en deel te nemen aan een systeem dat zich in veel gevallen voor hen afgesloten voelde.”

Ook gaf hij aan dat de nieuwheid risico’s met zich meebrengt vanwege het ontbreken van regelgeving. Grayson zei verder:

“Dit wetsvoorstel zal consumenten basis maar noodzakelijke bescherming bieden en zal een gezonde markt voor cryptocurrency bevorderen door het voor iedereen veiliger te maken.”

Op dit moment is de Money Transmission Act van kracht in Californië die het verbiedt om geld over te maken zonder in bezit te zijn van een geldige vergunning van de commissaris voor financiële bescherming en innovatie. Zodra de wet wordt goedgekeurd, zal deze afdeling ook de machtiging krijgen om meer onderzoek te doen naar de vergunninghouder.

Regelgevers in Californië houden de crypto-ruimte al geruime tijd actief in de gaten. In mei tekende Newsom een ​​uitvoerend bevel om het federale-en staatsregelgevingskader voor blockchain op elkaar af te stemmen. Ook werd door wetgevers verteld dat consumenten uiterst voorzichtig moeten omgaan met rentedragende crypto-activarekeningen.

Uit een nieuw onderzoek van CoinGecko blijkt daarnaast dat Californië de staat is die het meest geïnteresseerd is in Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) op basis van internet-zoekgegevens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!