Recesssie

Abra CEO voorspelt Grote Pauze van de Fed en bullish prijsactie voor risicovolle activa

De CEO van Abra, een crypto-vermogensbeheerplatform, denkt dat ondanks de neerwaartse prijsactie van deze week, de macro-economische krachten binnenkort zullen zorgen voor bullish prijsactie. Bill Barhydt zei dit in een interview met Thinking Crypto. Hierin gaf hij ook aan dat de Purchasing Managers Index (PMI) aangeeft dat de VS in een recessie zit of op het punt staat er een in te gaan.

De PMI is een economische indicator die tot doel heeft de gezondheid van de productie- en dienstensectoren weer te geven. Barhydt zei dat hij persoonlijk gelooft dat de economie al anderhalf kwartaal in een recessie zit:

“Ik denk dat deze recessie waarschijnlijk tot het einde van het jaar zal voortduren… Je zult in feite de ‘Grote Pauze’ van de Fed zien.”

“Wat is de ‘Grote Pauze’? Dan hoor je iets in de trant van: ‘Het is fantastisch om te zien dat deze dramatische renteverhogingen die we hebben gedaan het beoogde effect hebben gehad van het vertragen van de prijsinflatie, bla bla bla. Feliciteer onszelf, bla bla, feliciteer onszelf, bla bla.”

“Wat het eigenlijk in het Engels betekent: ‘We zitten nu in een recessie en omdat de barometers die de meesten van ons gebruiken om dat uit te zoeken niet te begrijpen zijn voor Joe Public, hoef ik dat niet te zeggen, maar we zitten eigenlijk in een recessie, dus we gaan die dramatische renteverhogingen stoppen en afwachten wat er gebeurt, wat betekent dat we niet weten wat de F we moet doen, maar we zitten in een recessie.’”

De Grote Pauze zal volgens de CEO van Abra moeten plaatsvinden in oktober. Hij voorspelt dat vanaf dat moment en in het eerste kwartaal van 2023 gunstig kan zijn voor risicovolle activa zoals Bitcoin en andere cryptocurrencies. Barhydt zei:

“Ik denk dat het echt een spel wordt voor aandelen en crypto, aangezien de geldhoeveelheid dramatisch begint toe te nemen als gevolg van de pauze van de Fed en de verwachtingen op de obligatiemarkt dat we terug zullen keren naar het soort neerwaartse kanaal dat de rentetarieven zijn de afgelopen drie decennia ingegaan.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN