afghanistan

Afghanistan sluit 16 crypto-handelsplatforms

In Herat, de westelijke provincie van Afghanistan, hebben wetshandhavers naar verluidt minstens 16 crypto-platforms gesloten. Deze actie komt drie maanden nadat de Taliban-regering de handel in digitale activa had verboden in het land.

Volgens lokale media hebben politiefunctionarissen van Herat minstens 16 platformen die gericht zijn op de handel van crypto gesloten. Het optreden in de op een na dichtstbevolkte provincie van Afghanistan is het gevolg van een negatieve kijk van de centrale bank op de markt voor digitale activa. De centrale bank beweerde onlangs dat de handel in crypto moet worden beperkt vanwege de vele problemen die het met zich meebrengt en de hoeveelheid mensen die erdoor worden opgelicht.

De Herat Money Exchangers’ Union was het ermee eens dat de platforms moesten worden gesloten. Volgens de instantie proberen criminelen namelijk in te spelen op het feit dat een groot deel van de Afghaanse bevolking te weinig kennis heeft over financiën en cryptocurrencies. Hierdoor spelen de criminelen erop in waardoor het gemakkelijk is om slachtoffer te worden van een hoax.

Het is belangrijk op te merken dat de economie van het gebied vorig jaar onduidelijk was als gevolg van de overgang van politiek leiderschap in Afghanistan. Verrassend genoeg leidde de onvoorspelbaarheid ertoe dat sommige mensen hun fiat-geld inwisselden voor stablecoins en digitale activa.

Precies een jaar geleden kwam de Taliban aan de macht in Afghanistan, wat de internationale krantenkoppen haalde. De nieuwe regering ging vervolgens ver om de controle te heroveren, wat de westerse wereld woedend maakte. Als gevolg hiervan zijn er meerdere economische sancties aan het land opgelegd.

Hierdoor kwam Afghanistan in een nog ergere situatie terecht. Het land is namelijk al een van de armste landen ter wereld en de sancties maakten dit nog erger. Er ontstond paniek wat burgers leidde tot alternatieve vormen van betaling om hun rijkdommen te beschermen. Vreemd genoeg richtte een aanzienlijk deel van hen hun aandacht op cryptocurrencies en stablecoins. Dit was onverwacht omdat de inwoners van het land in moeilijke tijden van oudsher voornamelijk afhankelijk waren van contant geld, sieraden en edele metalen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN