Crypto

Er staat nog veel kapitaal aan de zijlijn, klaar om de markt te betreden, aldus Ava Labs-CEO

De president van het technologiebedrijf achter het bekende smart contractplatform Avalanche (AVAX), John Wu, heeft in een recent interview met Bloomberg aangegeven dat hij gelooft dat veel crypto-investeerders die momenteel in stablecoins zitten, zich voorbereiden om de markt opnieuw te betreden.

In het interview zei de CEO van Ava Labs dat de onderliggende fundamenten van de crypto-industrie sterker geworden zijn, ondanks de scherpe daling van de totale marktkapitalisatie dat het afgelopen jaar plaatsgevonden heeft. Als gevolg hiervan verwacht hij dat houders van stablecoins zullen herinvesteren om op den duur aanzienlijke winsten te behalen. Hij gaf het volgende aan:

“Wat de markt moet begrijpen, is dat er alpha zal zijn in de crypto-activaruimte. Daar zijn hele goede redenen voor. De fundamenten nemen absoluut toe en verbeteren. [Wat betreft] de technische details, als je denkt aan de crypto-marktkapitalisaties, zijn ze gedaald, maar stablecoins niet. Dat vertelt je dat veel mensen zich daar gewoon verstoppen, klaar om terug te komen.”

Alpha verwijst naar bovenmatige rendementen verdiend op een investering boven het benchmarkrendement. Actieve portefeuillebeheerders streven ernaar alpha te genereren in gediversifieerde portefeuilles, waarbij diversificatie bedoeld is om niet-systematisch risico te elimineren.

Als het gaat om Ethereum (ETH) en de aanstaande overgang naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, zei Wu dat de Merge alpha-winsten zal genereren, ongeacht of de risicocorrelatie van ETH en BTC tegen de Nasdaq dalen van het huidige 0,75-niveau. Hij zei het volgende:

“Dat is een enorme katalysator. Ik denk dat wat mensen zal verbazen, is dat de correlatie van 0,75, ongeacht waar de markt naartoe gaat, zal dalen. Je krijgt wat alpha in de ruimte.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN