Litecoin Foundation

Is Litecoin nog relevant in vergelijking tot Bitcoin?

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar Litecoin (LTC) en hoe de groei vergelijkt tot Bitcoin (BTC)

Actieve wallet groei

Het aantal actieve adressen is een belangrijke metriek om de daadwerkelijke activiteit op het netwerk te analyseren. Veel activiteit betekent vaak veel vraag naar het netwerk en is positief voor de koers van Litecoin. In Figuur 1. is het aantal dagelijks actieve adressen te zien op Litecoin en in Figuur 2. zien we het aantal dagelijks actieve adressen op Bitcoin. 

Uit Figuur 1 is duidelijk dat het aantal actieve adressen op Litecoin het afgelopen jaar sinds de piek in 2021 sterk aan het afnemen is. Momenteel zijn er ongeveer 284.000 actieve wallets, een jaar geleden was dit nog 340.000. Dit komt neer op een reductie van ruim 16%. 

Figuur 1: Actieve adressen op Litecoin (bron; Glassnode)

Als we dit vergelijken met Bitcoin dan zien we dat de huidige aantal actieve adressen ongeveer 841.000 bedraagt waar het een jaar geleden ongeveer 947.000 bedroeg, dit komt neer op een reductie van 11%. Qua groei lijkt Bitcoin het iets beter te doen dan Litecoin en in absolute hoeveelheden al helemaal, zo heeft Bitcoin bijna 3 keer zoveel actieve dagelijkse gebruikers. Qua totale aantal wallets zien we dat Bitcoin heer en meester is, waar Bitcoin ruim 1 miljard wallets heeft Litecoin er 150 miljoen, ongeveer een 6,7x verschil. In verhouding tot de marketcap zien we dat Litecoin ruim 100x kleiner is dan Bitcoin terwijl het aantal wallets en het aantal dagelijks actieve wallets relatief kleiner in verhouding staat tot Bitcoin, dit suggereert dat Litecoin relatief laag gewaardeerd is. 

Figuur 2: Actieve adressen op Bitcoin (bron; Glassnode)

Conclusie

Hoewel Litecoin qua groei en adoptie op sommige metrieken minder presteert dan Bitcoin valt het op dat Litecoin erg laag gewaardeerd is als je de marketcap vergelijkt met het aantal actieve adressen en totaal aantal adressen op het netwerk. Uiteraard valt de lage waardering deels te wijten aan de gelimiteerde ontwikkelingen en groei op het netwerk. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN