Bitcoin Iran

Iran heeft dit jaar meer dan 9.000 mining-installaties in beslag genomen

In de afgelopen vijf maanden heeft Iran meer dan 9.400 mining-installaties, die gebruikt werden voor crypto-mining, in beslag genomen. In deze zomer heeft het land namelijk te maken met stroomuitvallen. Hoofd van Teheran Electricity Distribution Company zei dat de mining-installaties verspreid in de hele hoofdstad werden ontdekt. Dit werd gisteren gemeld door Iran International.

In juni nam de Iraanse politie maar liefst 7.000 eenheden in beslag toen het een illegale mining-boerderij ontdekte. Dit was de grootste inbeslagname van illegale machines die in Iran tot nu toe heeft plaatsgevonden. Ondanks dat het een olierijk land is, heeft het land voortdurend te maken gehad met stroomuitval en watertekorten als gevolg van hittegolven, wat leidde tot protesten in meerdere steden. De overheid wees crypto-mining vaak aan als een belangrijke oorzaak van de stijgende vraag.

De vrijgegeven rapporten specificeren echter niet of de inbeslagnames vooral over Bitcoin-mining ging. In maart droeg Iran ongeveer 7,5% van de wereldwijde Bitcoin-hashrate toe, aldus Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. Sindsdien is de hashrate van Iran gedaald tot 0,2%. Het is dus aannemelijk dat de inbeslagnames vooral Bitcoin-miners betrefde.

Iran verbood in mei alle crypto-miningactiviteiten voor een periode van vier maanden als onderdeel van de inspanningen om de toegenomen vraag naar elektriciteit tegen te gaan. Naar verwachting wordt het embargo in september opgeheven. Iran sneed later in juni de stroom af van 118 vergunde crypto-miningbedrijven uit angst dat er niet genoeg elektriciteit zou zijn om aan de piekvraag tijdens de warmere maanden van het land te voldoen.

In de winter en zomer van vorig jaar werden er ook al limieten gesteld aan crypto-miningactiviteiten. Miners met een vergunning moesten zich aan de regels houden, maar dat weerhield de illegale miners niet om te stoppen. Volgens rapporten worden ze vaak opgeborgen in moskeeën, scholen en lokale bedrijven gevonden om te profiteren van gesubsidieerde of gratis stroom en om hun ware aard te verbergen.

De autoriteiten in Iran hebben in januari 2021 45.000 toepassingsspecifieke machines met geïntegreerde schakelingen in beslag genomen. Er bleek dat deze illegaal gesubsidieerde elektriciteit van de Tavanir, een staatsenergieleverancier, te gebruiken. Eerder die maand sloten de Iraanse autoriteiten 1.620 illegale miningactiviteiten voor cryptocurrency, die naar verluidt in een periode van 18 maanden gezamenlijk 250 megawatt aan elektriciteit hadden verbruikt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN