Iran zet tijdelijk verbod op Bitcoin-mining

Volgens een Bloomberg-bericht heeft de Iraanse regering tot 22 september een verbod op alle Bitcoin-mining-activiteiten ingesteld, om de kans op stroomuitvallen te voorkomen. Het verbod is onmiddellijk van kracht en anticipeert op het seizoen met het hoogste energieverbruik in het land.

Dit is de meest strikte poging van Iran om cryptomining te verminderen, die enorm in populariteit toenam te midden van de snelle prijsstijging van Bitcoin en andere digitale activa. De functionarissen van het land beweerden al maanden dat het elektriciteitsnetwerk deze stormloop niet aan zou kunnen, wat leidde tot talloze stroomuitvallen. Enigszins verwacht, gaven ze de schuld aan cryptomining.

Iran begon in 2020 met het nationaliseren van zijn cryptominingsector na maandenlang te hebben gewerkt met illegale cryptominingactiviteiten. In januari 2020 heeft het land ongeveer 1.000 licenties voor cryptocurrency-mining in het land uitgegeven.

Hoewel Iran eerder beweerde dat sommige mining-activiteiten gelegaliseerd zullen worden, had ongeveer 85% van deze faciliteiten nog steeds geen vergunning. De autoriteiten hebben onlangs nog een stap gezet door spionnen te sturen om miners op te sporen en te stoppen die huishoudelijke elektriciteit gebruiken.

Tot nu toe heeft de beslissing van Iran echter geen invloed gehad op de prijs van BTC, die boven de $ 40.000 blijft. Toen China daarentegen zijn laatste stap zette, zakte bitcoin in uren met enkele duizenden dollars in.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!