Ripple overweegt mogelijke aankoop van activa van Celsius

Een woordvoerder van het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple vertelde gisteren aan Reuters dat het bedrijf “geïnteresseerd is om meer te weten te komen over Celsius en zijn activa, en of deze relevant kunnen zijn voor ons bedrijf.” Hij ging verder met stellen dat het bedrijf “actief op zoek is” naar mogelijkheden om fusies en overnames uit te spreken die “het bedrijf strategisch zullen schalen”.

De woordvoerder maakte niet duidelijk of Ripple zou overwegen om Celsius in zijn geheel over te nemen. Verder heeft de woordvoerder niet aangegeven of Ripple in gesprek is met Celsius. De laatstgenoemde heeft dan ook niet publiekelijk op het statement gereageerd.

Celsius was de eerste van vele bedrijven die deze zomer insolvent werd toen het de opnames op 12 juni stopte. Vervolgens verklaarde het op 13 juli zijn faillissement en begon het een herstelplan uit te werken toen de faillissementsprocedure op 18 juli begon.

De advocaten van Ripple hebben op 5 augustus drie dossiers ingediend om deel te nemen aan de faillissementsprocedure van Celsius. Deze dossiers geven echter niet aan waarom Ripple bij de zaak betrokken is geraakt en of dat zijn betrokkenheid verband houdt met zijn overnameplannen. Reuters heeft echter wel aangegeven dat Ripple geen grote schuldeiser is van Celsius.

Mocht Ripple uiteindelijk met een voorstel komen, is het nog maar de vraag of dat Celsius een dergelijke deal zou accepteren. In juni stelde Nexo namelijk een soortgelijke deal voor aan het bedrijf, maar deze werd snel afgewezen door Celsius.

Celsius is niet het enige insolvente bedrijf dat dergelijke aanbiedingen heeft ontvangen. Vorige maand stelde FTX een plan voor waarin het de activa en leningen voor digitale activa van Voyager Digital zou verwerven en tegelijkertijd de gebruikers van Voyager zou compenseren. Het werd snel afgewezen door Voyager, ondanks de voortdurende relatie tussen de twee bedrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!