54% van de beleggers heeft niet verkocht tijdens de ineenstorting

Veel beleggers hebben besloten op tijdens de ineenstorting van de crypto-markt hun bezittingen te verkopen. Toch heeft een aanzienlijk deel van de beleggers besloten om hun activa in bezit te houden omdat deze groep anticipeert op een toekomstige rally.

De afgelopen weken heeft maar liefst 54% van de crypto-investeerders geen enkel deel van hun digitale activa verkocht, ondanks de uitverkoop. Dit blijkt uit een studie van Civic Science.

De resterende 46% gaf echter aan dat zij veel of al hun activa hebben uitbetaald. 20% van deze groep heeft slechts een klein deel van hun digitale activa verkocht. In het onderzoek van Civic Science werden 1.233 personen gevraagd om feedback.

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat 78% van de respondenten het bloedbad op de markt niet als negatief heeft ervaren. Dit kan opmerkelijk worden genoemd vanwege het feit dat Bitcoin (BTC) in 2022 bijna de helft van zijn waarde verloor. Civic Science heeft voor deze vraag 4.466 respondenten gevraagd om een antwoord.

In het onderzoek kwam daarnaast naar voren dat de crypto-markt een reputatie heeft opgebouwd voor snelle rendementen ondanks de volatiliteit. Het is dan naar voren gekomen als een kritische motivatie voor particuliere beleggers om mee te doen.

De onderzoeksresultaten komen nadat de markt werd gekenmerkt door belangrijke incidenten, waaronder de crash van het Terra (LUNA)-ecosysteem. De correctie veranderde ook de bedrijfsvoering van de meeste entiteiten die gedwongen waren hun operaties aan te passen, zoals het faillissement aanvragen in het geval van crypto-leenplatforms Celsius en Voyager Digital.

De markt vertoonde met name tekenen van herstel en werd weer groen in juli. In deze maand heeft de totale cryptocurrency-markt $1 biljoen aan marktkapitalisatie herwonnen, nadat het kritieke niveau verloren werd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!