Top 5 NFT-games om te spelen in 2022

Sinds de opkomst van non-fungible tokens (NFT’s) is de game-industrie begonnen aan een nieuwe fase van avontuur en ontdekking. Als gevolg hiervan is de gamewereld getuige geweest van ongekende technologische vooruitgang en financiële groei.

De totale wereldwijde marktwaarde van NFT’s overschreed in 2021 de grens van $40 miljard, wat een opmerkelijke stijging betekent voor zowel NFT-game-ontwikkelaars als gamers. Maar voor degenen die helemaal nieuw zijn in de ruimte, vraag je je misschien af: “wat is er zo speciaal aan NFT-games?”

NFT-games zijn totaal anders dan meer “traditionele” game-ervaringen; ze maken het mogelijk om items of activa te tokeniseren, te verzamelen/verdienen en te verhandelen binnen verschillende games voor echt geld. Deze activa komen in de vorm van skins, personages, uitrusting, items en meer, en worden meestal in het spel gebruikt.

Hoewel het voorgaande concept ook dient als basis voor Play to Earn (P2E)-spellen, waarbij de twee elkaar soms overlappen, creëren NFT-spellen een gestimuleerde economie voor gamers.

Nu de basis is behandeld, zal het volgende stuk licht werpen op enkele van de beste NFT-games op de blockchain. Hieronder vind je een lijst van de top 5 beste NFT-games van dit moment.

5. Battle of Guardians

Battle of Guardians (BOG) is een spannend, realtime, multiplayer, NFT-vechtspel ontwikkeld op de Unreal Engine en gebouwd op de Solana Network & Finance Smart Chain met meerdere ketens.

Spelers nemen deel aan felle multi-realm-gevechten in een uitgestrekte gamewereld. De P2E BOG heeft een 1 vs. 1 spelmodus waarin spelers het opnemen tegen andere spelers in een eindeloze strijd om meer beloningen te verdienen.

Degenen die hun gevechten winnen, verdienen ‘Fighting Points’ ($FP), die kunnen worden gebruikt om items van de markt te kopen, of als vergoeding om deel te nemen aan toernooien voor grotere prijzen.

4. Decentraland

Decentraland (MANA), uitgebracht in 2020, is een virtuele wereldgame die spiritueel in de voetsporen treedt van Second Life en Active Worlds. Spelers kunnen hun eigen avatars maken, de gamewereld verkennen, deelnemen aan activiteiten, ruilen met andere spelers en zelfs bijdragen aan het spel met hun ontwerpen en creaties met behulp van de eigen SDK van het spel.

Spelers kunnen virtueel land bezitten in de vorm van NFT ‘Land’-akten, waarvan het kopen en verkopen de kern van de game-economie vertegenwoordigt.

Spelers kunnen ook inkomsten genereren door intelligent gebruik van hun virtuele land, waarbij in-game advertenties een van de meest populaire manieren zijn om een ​​gestage inkomstenstroom te genereren.

3. The Sandbox

The Sandbox (SAND) is ongetwijfeld één van de meest geliefde metaverses voor gamers. Spelers kunnen hun Voxel-assets maken en animeren, die als NFT’s naar de markt kunnen worden geüpload. Deze NFT’s worden vervolgens geïntegreerd in de games die door gebruikers zelf op het platform zijn gemaakt.

Makers kunnen vrijelijk inkomsten genereren met alle games en bijbehorende activa die ze ontwerpen en deze op de markt brengen, terwijl iedereen beloningen kan verdienen door simpelweg games op het platform te spelen.

De utility-token van de Sandbox, SAND, kan worden gebruikt om in-game-items op de markt te kopen. Alle spelers die de metaverse verkennen of die willen betreden, hebben de mogelijkheid om digitaal onroerend goed te kopen in The Sandbox-metaverse, genaamd ‘LAND’, en het te vullen met de games en activa die zij geschikt achten om unieke ervaringen op te bouwen

2. Silks

Als je van racegames houdt en altijd al hebt gefantaseerd over het winnen van de ‘Kentucky Derby’, dan is Silks misschien wel het NFT-spel voor jou. Met Silks kunnen spelers de wereld van volbloed paardenraces ervaren.

De game maakt gebruik van NFT’s om zowel de paarden als de jockeys in het spel weer te geven, waardoor spelers paarden kunnen kopen, ruilen en ermee kunnen omgaan.

Zodra spelers hun avatars hebben gekozen, kunnen ze een virtueel paard kopen dat rechtstreeks overeenkomt met een renpaard dat in de echte wereld wordt gevonden. Elke keer dat dat paard een race in de echte wereld wint, verdient de speler $SLK-tokens.

1. Axie Infinity

Bovenaan de lijst staat misschien wel één van de meest, zo niet alleen de meest, commercieel succesvolle NFT-games tot nu toe: Axie Infinity (AXS). Net als Pokemon zijn ‘Axies’ door monsters gefokte huisdieren die eigenschappen van hun voorouders erven en ook fungeren als de NFT’s van het spel.

Hoe interessanter en zeldzamer de rassen van je Axies zijn, hoe meer geld je eraan kunt verdienen. Spelers kunnen Axies verhandelen op een breed scala aan NFT-marktplaatsen, zolang ze blockchain-geregistreerd zijn.

De game bevat standaardmodi zoals ‘Quests’, PVP-gevechten (player vs player) en ‘Adventure’, die elk spelers in staat stellen om ‘Smooth Love Potion’ (SLP) te verdienen, de utility-token van de game, die wordt gebruikt om te betalen voor het kweken van Axies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!