Fidelity gaat mensen met 401K-pensioenplan blootstellen aan BTC

Fidelity Investments, de pensioenplan-aanbieder gevestigd in de Verenigde Staten, zal naar verluid personen met het bekende 401K-pensioenplan toestaan om rechtstreeks in Bitcoin (BTC) te beleggen.

In de Verenigde Staten is een 401(k)-plan een door de werkgever gesponsorde pensioenrekening met toegezegde bijdragen zoals gedefinieerd in subsectie 401(k) van de Internal Revenue Code. De financiering van werknemers komt rechtstreeks van hun salaris en kan door de werkgever worden geëvenaard.

Later dit jaar zal het pensioeninvesteringsplan gelanceerd worden. Meer dan 23.000 bedrijven worden dan in staat gesteld om hun pensioenrekeningen te beheren omtrent Bitcoin-investeringsopties, aldus WSJ. Mits het voorstel om BTC toe te wijzen aan hun spaarrekening goedkeuring krijgt van werkgevers, zouden pensioenspaarders tot 20% van hun portefeuille aan Bitcoin kunnen toewijzen.

Momenteel is Fidelity in gesprek met verschillende van de werkgevers die zijn diensten gebruiken en MicroStrategy heeft naar verluidt al ingestemd met de BTC-investeringsplannen.

Het is niet voor de eerste keer dat er een zaak wordt gestart om werk te maken van pensioenspaarrekeningen in Bitcoin. Eerder in juni 2021 werkte ForUsAll, een andere pensioenplan-aanbieder, samen met Coinbase om BTC aan te bieden aan hun rekeninghouders. De interesse van Fidelity in de sector zou het idee echter zeker naar de mainstream verheffen.

Het hoofd van het pensioenaanbod en de platforms op de werkplek bij Fidelity Investments, Dave Gray, merkte op dat de beslissing om Bitcoin aan te bieden aan 401K-planhouders was gebaseerd op de hoge vraag van klanten. Hij had hierover het volgende te zeggen:

“We begonnen een groeiende interesse te horen van plansponsors, organisch, over hoe Bitcoin of hoe digitale activa konden worden aangeboden in een pensioenplan. We verwachten dat cryptocurrency de manier waarop toekomstige generaties denken over beleggen voor de korte en lange termijn zal bepalen.”

Daarnaast merkte Gray op dat het bedrijf andere crypto-activa aan de investeringsoptie zou toevoegen, afhankelijk van de vraag van de klant en afgezien van de initiële ondersteuning voor Bitcoin. Fidelity heeft meer dan $4 biljoen aan activa onder beheer en was een van de vroege reguliere financiële instellingen om in crypto te blijven met de lancering van zijn digitale activa-tak in 2018. Sindsdien is de investeringsmaatschappij een van de grootste voorstanders van Bitcoin.