Deze twee factoren kunnen Ethereum met 200% doen stijgen, aldus BitMEX-oprichter

Voormalig BitMEX-CEO Arthur Hayes heeft in een nieuwe blogpost aangegeven dat twee factoren een enorm positief effect kunnen hebben op de Ethereum koers, namelijk de aankomende upgrade van het netwerk naar Ethereum 2.0 en met toekomstige monetaire beleid van de Verenigde Staten.

In een nieuwe blogpost zei Hayes dat de eerste factor die een sterke rally voor Ethereum zou kunnen veroorzaken, het succes is van de aanstaande overstap naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme, dat naar verwachting in september zal worden gelanceerd.

De langverwachte update zal het Ethereum’s mainnet in staat stellen om te fuseren met zijn Beacon Chain, waar het PoS-systeem al op draait. De samenvoeging, die zal leiden tot Ethereum 2.0, heeft tot doel de schaalbaarheidsproblemen van het netwerk aan te pakken door de weg vrij te maken voor toekomstige upgrades.

Mocht de upgrade van Ethereum een ​​succes blijken te zijn, dan denkt Hayes dat het toekomstige monetaire beleid van de VS een positieve invloed kan hebben op de koers van de nummer twee cryptocurrency van dit moment. Hij gaf aan dat dat als de Federal Reserve opnieuw een ruim monetair beleid aanneemt, het goed nieuws kan betekenen voor ETH.

Deze combinatie van factoren zal volgens Hayes zorgen voor “het beste scenario voor ETH”, aangezien het in het verleden ook al een grote invloed had op de cryptocurrency-markt. Nu ligt de focus echter voornamelijk op ETH, waardoor hij verwacht dat een dergelijk beleid het meeste invloed zal hebben op de Ethereum koers. Hij legde het als volgt uit:

“Fed Pivot + Succesvolle Ethereum Merge (d.w.z. wat ik speculeer dat zal gebeuren, en het beste scenario voor ETH). In november 2021 drukte de Fed geld, schoten de shitcoins omhoog en begon de aandacht te verschuiven naar het bullish verhaal rond een aanstaande 2022 Ethereum-fusie. Daarom zal ik $5.000 gebruiken, de psychologische barrière die Ether op dat moment net niet haalde, als mijn prijsdoel voor dit scenario.”

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op ongeveer $1.721. Een beweging naar het bullish-doel van Hayes suggereert een opwaarts potentieel van ongeveer 200% voor het toonaangevende platform voor smart contracts.

Mochten deze factoren echter niet perfect samenkomen, zoals wanneer de Fed voor een strak monetair beleid kiest, dan voorspelt Hayes dat ETH naar een prijs van $3.562 zal stijgen. In dezelfde trant gaf Hayes aan dat als de overgang van ETH naar ETH 2.0 mislukt en de Fed tevens voor een strak beleid kiest, de Ethereum koers flink zal gaan dalen vanaf het huidige niveau. Hij zei het volgende:

“Geen gratis geld en geen hulp van [mede-oprichter van Ethereum] Aartsengel Vitalik [Buterin] brengt ons terug naar de middeleeuwen. Dat zou het recente dieptepunt van $1.081 zijn – wat mijn prijsvoorspelling is voor dit scenario.”

In een vierde scenario waarin de overgang van Ethereum naar PoS mislukt en de Fed zijn monetaire beleid versoepelt, zei Hayes dat ETH licht zou dalen tot het niveau van $1.600.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!