Tether (USDT) zal ‘gewoon’ overgaan naar Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 is een van de belangrijkste ontwikkelingen waar de cryptocurrency-industrie naar uitkijkt. Ethereum 2.0 zal het consensusmechanisme veranderen van Proof of Work (PoW) naar Proof of Stake (PoS). Nu heeft het grootste stablecoin-project Tether (USDT) aangegeven dat het de aankomende upgrade zal gaan ondersteunen.

Paolo Ardoino, chief technology officer van Bitfinex en Tether, heeft een verklaring afgelegd over ETH 2.0. Ardoino heeft aangekondigd dat het ETH 2.0 zal ondersteunen, hoewel er beweringen zijn dat de langverwachte upgrade opnieuw kan worden uitgesteld. Ardoino zei het volgende:

“Het gaat er niet om wat ik/wij verkiezen tussen PoW/PoS. Stablecoins moeten verantwoordelijk handelen en verstoring voor gebruikers voorkomen. Vooral voor DeFi is het heel delicaat.”

Ethereum-ontwikkelaars verwachten dat de samenvoeging in de week van 19 september zal plaatsvinden, maar er gaan geruchten dat dit vertraging kan oplopen. In het weekend namen de speculaties over het uitstellen van de Merge toe, vooral omdat het Georli- en Sepolia-testnet nog moeten migreren naar PoS vanuit het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme. Bovendien deelde crypto-hedgefonds Galois Capital een enquête waarin meer dan 33% van de respondenten zei te verwachten dat Ethereum zich in twee ketens zou splitsen.

53.7% van de respondenten beweerden dat The Merge zeker efficiënt zal verlopen, maar 33.1% ging ervan uit dat de keten zich kan splitsen. Als het zou worden gesplitst, zou er zeker een PoW- en PoS-token zijn, ondanks het feit dat er momenteel al een PoW-variant van ETH bestaat. Dit is te vergelijken met wat er in 2016 gebeurde tijdens de creatie van Ethereum Classic (ETC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!