CoinMarketCap leerprogramma

Oprichters van ter ziele gegane 3AC zijn weer opgedoken

De oprichters van de in moeilijkheden verkerend crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) zijn naar verluidt weer opgedoken nadat ze hun schuldeisers meer dan een maand in het ongewisse hebben gelaten met een schuldeis van meerdere miljarden dollars.

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg zijn Kyle Davies en Su Zhu, de mede-oprichters van 3AC, na vijf weken ondergedoken te hebben gezeten weer opgedoken, terwijl hun schuldeisers een terugbetaling van $2,8 miljard eisen. Zhu vertelde Bloomberg dat het paar verlof heeft genomen omdat ze talloze doodsbedreigingen hebben ontvangen, maar gaf aan dat hun afwezigheid hen er niet van weerhield om met de autoriteiten te communiceren. Tevens gaf Davies aan dat hij en Zhu echt geloofden in hun handels- en investeringsstrategieën. Hij zei het volgende:

“We geloofden ten volle in alles. We hadden al onze, bijna al onze bezittingen daar. En in de goede tijden deden we het beste. En in de slechte tijden hebben we het meeste verloren.”

Zhu en Davies benadrukten ook dat de ineenstorting van Three Arrows Capital samen met de omstreden bedrijven Celsius en Voyager Digital achteraf geen verrassing was, aangezien ze allemaal dezelfde weddenschappen aangingen:

“Het is geen verrassing dat Celsius, wijzelf, dit soort bedrijven, allemaal tegelijkertijd problemen hebben. We hebben ons eigen vermogen, we hebben een eigen balans, maar dan nemen we ook deposito’s van deze kredietverstrekkers aan en dan genereren we er rendement op. Dus als we deposito’s aantrekken en vervolgens rendement genereren, dan betekent dat, weet je, dat we uiteindelijk vergelijkbare transacties doen.”

Zhu zei ook dat de implosie van het Terra (LUNA) -ecosysteem een ​​grote impact heeft gehad op hun bedrijfsmodel, aangezien het allemaal bergafwaarts ging nadat LUNA meer dan 99% van zijn waarde verloor in slechts een paar dagen tijd:

“Wat we ons niet realiseerden, was dat LUNA in staat was om binnen enkele dagen tot effectief nul te dalen en dat dit een kredietcrisis in de sector zou veroorzaken die aanzienlijke druk zou uitoefenen op al onze illiquide posities …

We hadden verschillende soorten transacties waarvan we allemaal dachten dat ze goed waren, en andere mensen hadden deze transacties ook. En toen werden ze allemaal super snel afgeschreven.

Omdat LUNA net gebeurde, was het een besmetting waarbij mensen zeiden: ‘Oké, zijn er mensen die ook gebruikmaken van Ether met een long positie versus Ether die geliquideerd zullen worden als de markt daalt?’ Dus de hele industrie heeft effectief gejaagd deze posities.”

Twee weken geleden heeft een in New York gevestigde rechter een uitspraak gedaan dat de resterende activa van de 3AC zullen worden bevroren als onderdeel van de lopende faillissementsprocedure van het bedrijf. We blijven de saga omtrent 3AC uiteraard op de voet volgen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN