Oprichters van Three Arrows Capital worden vermist

De oprichters van het omstreden crypto-hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) worden vermist, en toen door de rechtbank aangestelde vereffenaars onlangs het kantoor van het bedrijf in Singapore bezochten, vonden ze alleen een gesloten deur en een stapel oude post.

In een aanvraag van 8 juli, die ingediend werd bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank in het zuidelijke district van New York, Russell Crumpler en Christopher Farmer, die door een rechtbank van de Britse Maagdeneilanden waren aangesteld om te dienen als vereffenaars en liquidatieoperaties van 3AC, meldden dat de verblijfplaats van Zhu Su en Kyle Davies “momenteel onbekend is”. De indiening vervolgde met:

“En terwijl een advocaat in Singapore die beweerde de oprichters te vertegenwoordigen onlangs de buitenlandse vertegenwoordigers benaderde, zijn de oprichters nog niet begonnen op een zinvolle manier samen te werken met de buitenlandse vertegenwoordigers.”

Bovendien zei de indiening dat er een “verhoogd risico” is dat Su en Davies zouden kunnen proberen om 3AC-activa over te dragen naar nieuwe accounts of portefeuilles omdat “een aanzienlijk deel” “contante en digitale activa zijn die gemakkelijk overdraagbaar zijn”.

De liquidatievertegenwoordigers raakten bezorgd kort nadat ze op 6 juli een e-mail hadden ontvangen van een advocatenkantoor dat zogenaamd de oprichters vertegenwoordigt. Crumpler en Farmer vroegen om een ​​dringende ontmoeting en werden geweigerd, en spraken in plaats daarvan met Advocatus Law LLP af om een Zoom-meeting te houden op 8 juli. Op deze datum kwamen echter zowel het advocatenkantoor als de oprichters niet opdagen

Three Arrows Capital vroeg in juni faillissementsbescherming aan onder Chapter 15 na de ineenstorting van Voyager, dat onbetaalde leningen had aan 3AC van in totaal $646 miljoen. Hoewel dit natuurlijk een ongewone situatie is, is 3AC niet het enige bedrijf dat met een liquiditeitscrisis wordt geconfronteerd en zal tevens niet de laatste zijn.