bearmarkt

Huidige bearmarkt kan nog 5 tot 6 maanden duren

Onderzoekers van de digitale vermogensbeheerder Grayscale Investments hebben in een recente analyse aangegeven dat de huidige bearmarkt de rest van 2022 en tot 2023 kan aanhouden.

In een nieuwe analyse merken Grayscale-onderzoekers Matt Maximo en Michael Zhao op dat de gerealiseerde prijs van Bitcoin (BTC) op 13 juni onder de marktprijs kwam, wat het mogelijke officiële begin van de huidige bearmarkt betekent. Ze gaven het volgende aan:

“In het natuurlijke patroon van marktcycli geloven sommigen dat deze punten in de marktcyclus enkele van de beste koopkansen kunnen bieden. De onderstaande tabel toont de gemiddelde prijs van Bitcoin tijdens zones van gerealiseerde prijs < Bitcoin-marktprijs. Slechts 21 dagen in deze zone, kunnen we nog eens ~ 250 dagen aan hoogwaardige koopmogelijkheden zien in vergelijking met eerdere cycli.”

Bron: Grayscale

De gerealiseerde prijs wordt berekend door de gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin te nemen, de waarde van alle BTC tegen de prijs waarvoor ze zijn gekocht, niet de huidige prijs, en deze te delen door het huidige BTC-aanbod.

De onderzoekers merken ook op dat Bitcoin ongeveer 7,5 maanden verwijderd is van zijn hoogste punt ooit, wat volgens hen betekent dat het nog 5-6 maanden van neerwaartse of zijwaartse prijsbewegingen in petto kan hebben.

Interessant is dat de on-chain-gegevens medio 2022 een toename van de uitstroom van beurzen en kleine Bitcoin-houders laten zien. Dit zou kunnen betekenen dat beleggers van de gelegenheid gebruik maken om hun positie met korting te vergroten.

Historisch gezien heeft elke marktcyclus enkele mislukkingen die noodzakelijke stappen waren om naar de toekomst te gaan. De huidige marktcyclus laat zien dat ondanks prijsdalingen, liquidaties en volatiliteit de cryptomarkt blijft bouwen en innoveren. Het zei het volgende hierover:

“Deze marktcyclus heeft ons al voorzien van beproefde DeFi- en infrastructuurprotocollen, innovaties in schaaloplossingen, een groeiende metaverse industrie en meer.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN