zuid-korea blockchain technologie

Meerdere crypto-exchanges in Zuid-Korea binnengevallen wegen Terra-rechtszaak

Vandaag hebben Zuid-Koreaanse officieren van justitie verschillende crypto-exchanges in het land binnengevallen. De grote invalsactie houdt verband met een uitgebreid onderzoek naar wat er met Terra (LUNA) gebeurde en waarom LUNA (tegenwoordig LUNC) en TerraUSD (UST) instortten.

Ook hebben aanklagers overwogen verschillende onderzoekshoeken te gebruiken om te bepalen of Terra-functionarissen en hun entiteiten een rol hebben gespeeld bij de ineenstorting van het Terra-ecosysteem. De Korea Herald meldde het volgende:

“Een team van onderzoekers van het Seoul Southern District Prosecutors Office begon rond 17.00 uur transactiegegevens en ander materiaal van UpBit en andere lokale uitwisselingen in beslag te nemen.”

Na de ineenstorting van Terra Luna en UST verloren duizenden mensen hun geld. Naar schatting zijn ongeveer 200.000 Zuid-Koreanen collectieve investeringen kwijtgeraakt, wat neerkomt op miljarden Won. Op deze reden hebben de investeerders een zaak ingediend tegen Terraform Labs en Do Kwon met de intentie om het geld terug te krijgen. Een andere mede-oprichter van Terra, Daniel Shin, wordt ook in de zaak genoemd.

De CEO van Terraform Labs, Do Kwon, heeft in de tussentijd Zuid-Korea verlaten en woont momenteel in Singapore. Verschillende onafhankelijke onderzoekers en belanghebbenden hebben vastgesteld dat Do Kwon en zijn collega’s mogelijk hebben samengespannen om investeerders op te lichten.

Op het moment van schrijven is er nog geen duidelijkheid over wat de in beslag genomen transactiegegevens van UpBit en andere crypto-exchanges in Zuid-Korea hebben onthuld aan de aanklagers. Elk bewijs van wangedrag van de kan van functionarissen van Terraform Labs kan echter worden toegevoegd aan het toenemend bewijs tegen het bedrijf.

Terraform Labs en Do Kwon worden naast Zuid-Korea ook in de Verenigde Staten onderzocht. In Zuid-Korea eisen de autoriteiten een belastingaanslag van ongeveer $80 miljoen die Do Kwon en TFL zouden hebben ontdoken. De autoriteiten onderzoeken de UST-verkopen die mogelijk illegaal in de VS zijn uitgevoerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN