Er waren mogelijk 7 crypto-wallets betrokken bij de ineenstorting van TerraUSD (UST), aldus onderzoek

Het marktonderzoeksbureau Nansen heeft in een recentelijk onderzoek aangegeven dat zeven crypto-wallets mogelijk betrokken zijn geweest bij de ontkoppeling van algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) van de Amerikaanse dollar.

Volgens het bedrijf voor digitale activa-inzichten, werden op 7 mei zeven crypto-wallets gespot die grote hoeveelheden UST wisselden op het geautomatiseerde platform voor marktmakers Curve (CRV), net voordat de stablecoin en zijn uitgever Terra (LUNA) enorme verliezen zagen. Het gaf het volgende aan:

“Zeven ‘initiërende’ wallets wisselden aanzienlijke hoeveelheden UST vs. andere stablecoins op Curve al in de nacht van 7 mei. Deze zeven portefeuilles hadden op 7 mei en eerder (al in april) aanzienlijke hoeveelheden UST uit het Anchor-protocol gehaald en via Wormhole een brug geslagen naar de Ethereum-blockchain.

Van deze zeven portefeuilles hadden er zes interactie met gecentraliseerde beurzen om meer UST te verzenden (vermoedelijk voor verkoop) of, voor een subset hiervan, om USD Coin (USDC) te verzenden die was geruild uit de liquiditeitspools van Curve.”

Nansen merkte op dat de portefeuilles waarschijnlijk gebruik maakten van prijskwetsbaarheden tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde cryptocurrency-beurzen, wat de ontkoppeling van UST had kunnen veroorzaken, in plaats van dat een eenzame hacker een aanval lanceerde om de algoritmische stablecoin te destabiliseren. Het zei het volgende hierover:

“Tijdens het depegging-proces [waren de portefeuilles] waarschijnlijk inefficiënties tussen verschillende prijsbronnen (Curve, gedecentraliseerde beurzen en gecentraliseerde beurzen) aan het bemiddelen door posities tussen gecentraliseerde en gedecentraliseerde markten te kopen en verkopen.

Als zodanig weerleggen we het populaire verhaal van een ‘aanvaller’ of ‘hacker’ die werkte om UST te destabiliseren.

De depeg van UST zou in plaats daarvan het gevolg kunnen zijn van de investeringsbeslissingen van verschillende goed gefinancierde entiteiten, b.v. om zich te houden aan beperkingen op het gebied van risicobeheer of als alternatief om UST-toewijzingen die in Anchor zijn gestort te verminderen in de context van turbulente macro-economische en marktomstandigheden.”