Amerikaanse SEC onderzoekt ineenstorting van Terra

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is naar verluidt een onderzoek gestart naar de gigantische ineenstorting van het Terra-ecosysteem, aldus Bloomberg.

Het artikel geeft aan dat de effectenwaakhond probeert te bepalen of Terraform Labs, de ontwikkelaar van het mislukte cryptocurrency-project, de federale regels voor beleggersbescherming heeft geschonden. Naar verluidt is Terraform Labs niet op de hoogte van een onderzoek vanuit de Amerikaanse toezichthouder.

Op woensdag verloor Terra mede-oprichter Do Kwon een beroep om de dagvaardingen van het bureau te blokkeren over een ander lopend onderzoek naar het Mirror Protocol. De toezichthouder onderzocht of het Mirror Protocol, dat de uitgifte van synthetische activa die aandelen van grote bedrijven vertegenwoordigen toestaat, in strijd is met de effectenwetten.

In reactie hierop besloot de controversiële oprichter het bureau aan te klagen en beschuldigde het van het overtreden van zijn eigen regels en beweerde dat de dagvaarding ongepast was. Het voerde ook aan dat de jurisdictie van het bureau beperkt was, aangezien Terraform Labs is opgericht in Zuid-Korea.

Het Hof van Beroep voor het Tweede Circuit oordeelde echter dat de dagvaardingen van de SEC geldig zijn. Terraform Labs moet daarom samenwerken met de toezichthouder. De SEC is echter niet de enige toezichthouder die juridische stappen aan het ondernemen is tegen Terraform Labs.

Zoals gemeld, zijn de Zuid-Koreaanse autoriteiten zich ook aan het richten op het mislukte cryptocurrency-project. De lokale politie onderzoekt beschuldigingen van verduistering tegen een niet nader genoemde medewerker.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!