Geld verdienen met cryptocurrencies doe je zo!

Cryptocurrrencies bieden lucratieve kansen voor particuliere en institutionele beleggers. Tegenwoordig heeft de crypto-industrie bijna 19.000 activa met een cumulatieve marktkapitalisatie van honderden miljarden. Het crypto-ecosysteem bevindt zich echter in de vroegste ontwikkelingsfasen omdat het een vrij nieuw concept is. Veel mensen zijn onzeker over hoe ze geld kunnen verdienen met virtuele valuta. Beleggers over de hele wereld profiteren van gemeenschappelijke mechanismen zoals mining, daytrading en HODLing om de winst te maximaliseren. Het volgende artikel is daarom bedoeld om te onderzoeken welke van de drie strategieën het meest geschikt is voor beleggers om geld te verdienen met cryptocurrencies.

Crypto-mining

Crypto-mining is een kans die inkomsten genereert die miners beloont voor het valideren van transacties op een blockchain. Volgens dit mechanisme is een groep gedecentraliseerde computers verantwoordelijk voor het bijhouden van de blockchain. Het proces moedigt miners aan om deel te nemen aan het oplossen van complexe algoritmische vergelijkingen. Als zodanig hebben miners met aanzienlijke rekenkracht een grotere kans om de vergelijkingen op te lossen.

Van daaruit kan de miner de blockchain bijwerken door nieuwe blokken aan de chain toe te voegen. Door deze activiteit uit te voeren, kunnen miners een vooraf bepaald aantal digitale valuta verdienen. Bitcoin biedt miners bijvoorbeeld een bepaald aantal BTC’s dat na elke vier jaar afneemt, ook wel de halvering genoemd.

Tijdens de beginfase was de mining-beloning voor Bitcoin 50 BTC per blok. Afgaande op de huidige prijs van het actief, is het bedrag gelijk aan $890k. Vandaag staat de blokbeloning momenteel op 6,25 BTC, wat gelijk is aan $112k.

Er zijn echter verschillende nadelen die mining tot een ongepaste investeringsstrategie maken. Ten eerste moeten investeerders toegang hebben tot voldoende goedkope energie, aangezien het proces intensieve hoeveelheden stroom vereist. Bovendien vereist het mechanisme krachtige apparatuur die enigszins kostbaar kan zijn. Dergelijke nadelen maken crypto-mining een kostbare onderneming.

Daytrading

Daytrading is één van de meest populaire manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. Het vertegenwoordigt een investeringsstrategie waarbij gebruikers elke dag digitale activa verhandelen. Het mechanisme stelt beleggers in staat winst te maken door de markt te betreden en te verlaten. Strategieën die onder het daghandelmechanisme vallen, zijn onder meer:

Scalpen

Scalperen functioneert als een kortetermijninvesteringsstrategie waarbij gebruikers verschillende soorten transacties plaatsen om inkomsten te genereren. Hier profiteren handelaren van kleine winsten om voldoende winst te verzamelen. In sommige gevallen kunnen beleggers hun handel met bots automatiseren om binnen de kortst mogelijke tijd winst te behalen.

Arbitrage

Crypto-arbitrage omvat het kopen van een digitaal activum van de ene beurs en het verkopen ervan aan een ander handelsplatform. In wezen is arbitrage afhankelijk van de discrepanties van één actief op verschillende beurzen. Vandaar dat beleggers cryptocurrencies tegen een lagere prijs kunnen kopen en ze tegen een hogere prijs aan een andere beurs kunnen verkopen.

Range trading

Range trading houdt het gebruik van ondersteunings- en weerstandsniveaus in om een ​​geschikt handelsbereik te bepalen. Het ondersteuningsniveau van een actief vertegenwoordigt een waarde die onder de huidige prijs ligt, terwijl het weerstandsniveau een prijs weerspiegelt die boven de huidige prijs ligt. Kortom, handelaren verkopen digitale activa zodra ze een weerstandsniveau bereiken en kopen ze wanneer ze een ondersteuningsniveau bereiken.

Over het algemeen heeft daghandel een diepgaande technische analyse nodig om de juiste handelsbeslissingen te nemen. De strategie is sterk afhankelijk van constant marktonderzoek, het analyseren van grafiekpatronen en prijstrends. Deze vereiste kan een uitdaging vormen voor nieuwe handelaren die de winst willen maximaliseren.

HODLing

De derde investeringsstrategie is houden, een gangbare praktijk waarbij beleggers digitale valuta kopen en opslaan. Holding dient als een minder risicovol mechanisme dat weinig of geen verplichting vereist in vergelijking met daghandel. Wat nog belangrijker is, is dat deze oefening beleggers helpt om de effecten van cryptovolatiliteit te omzeilen.

Wanneer gebruikers cryptocurrencies bezitten, geloven ze oprecht dat het betreffende actief in de toekomst winstgevend zal worden. Er zijn meerdere factoren die een actief gunstig kunnen maken om te worden aangehouden. In de meeste gevallen kunnen gebruikers een asset selecteren op basis van hun gebruiksscenario’s en acceptatiegraad.

Net als daghandel en mining, heeft het houden van cryptocurrencies zijn eigen nadelen die de inkomsten van een belegger kunnen beïnvloeden. Beleggers kunnen angst, onzekerheid en twijfel ontwikkelen tijdens de periode dat ze de munten vasthouden. Als gevolg hiervan maken beleggers wellicht minder winst omdat ze hun bezit tegen een lagere prijs verkopen.

Het andere nadeel is dat houders hun crypto niet als betaalmiddel zullen uitgeven. Holding ontmoedigt het gebruik van virtuele munten, waardoor het wordt beperkt tot een reservevermogen dat niet kan worden gebruikt om betalingen te doen. Dit nadeel kan van invloed zijn op het algemene adoptiedoel, omdat er geen diversificatie is.

Conclusie

Miljoenen gebruikers sluiten zich aan bij de digitale activa-economie met een winstgericht doel. Crypto-mining en daytrading hebben complexe procedures en vereisten die een uitdaging kunnen zijn voor nieuwe investeerders. Tevens is mining duur omdat gebruikers voldoende kracht en mining-apparatuur nodig hebben.

Aan de andere kant vereist daytrading intensief marktonderzoek en technische analyse om inkomsten te genereren. HODLing brengt daarentegen minimale risico’s met zich mee voor beleggers, omdat ze hun bezit eenvoudigweg opslaan voor toekomstige winsten.

Hoewel de drie strategieën veelbelovend lijken, is het aan de individuele belegger om due diligence te omarmen op het meest geschikte pad om geld te verdienen met cryptocurrencies. Wat is jullie strategie? Laat het ons weten op onze socials!