Ripple

Amerikaans congreslid noemt XRP een effect

Tijdens een recente hoorzitting van het congres over het toezicht op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission’s Division of Enforcement, verklaarde Rep. Brad Sherman (D-CA) dat XRP, een van de top cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, een effect is.

Sherman vroeg ook divisiedirecteur Gurbir Grewal waarom het bureau niet had ingegrepen op handelsplatforms die illegale effecten zoals XRP aanbieden. Hij suggereerde dat deze handelsplatforms werken als illegale effectenbeurzen.

De SEC daagde Ripple in december 2020 voor de rechtbank en beweerde dat XRP een niet-geregistreerde effect is in zijn spraakmakende rechtszaak. De zaak zal hoogstwaarschijnlijk volgend jaar worden opgelost, wat betekent dat de rechtbank de wettelijke status van het token nog moet bepalen.

Stuart Alderoty, algemeen raadsman van Ripple, verzette zich tegen de recente opmerking van Sherman die beweerde dat het louter indienen van de zaak niet echt bepaalt of het token daadwerkelijk een beveiliging is. Hij merkte op:

“Dit is het verderfelijke effect van de regulering van de SEC door handhavingsaanpak – die mensen, markten en Amerikaanse innovatie schaadt – met onbewezen beschuldigingen die zich voordoen als regelgeving.”

Na de rechtszaak hebben alle grote Amerikaanse exchanges, waaronder Coinbase, besloten om de in XRP stop te zetten om aan de regelgeving te blijven voldoen. Sommige beurzen hebben echter besloten om de handel weer aan te bieden, na commentaar vanuit de gemeenschap.

Sherman staat bekend als een extreme criticaster met betrekking tot cryptocurrencies. In 2018 riep hij op tot een algemeen verbod op cryptocurrencies. Afgelopen juni riep hij op tot het sluiten van de industrie, eraan toevoegend dat hij mensen liever loten zou laten kopen. Tevens bekritiseerde hij afgelopen december de CEO van Coinbase, Brian Armstrong, omdat hij niet kwam opdagen bij een cryptogerelateerde congreshoorzitting.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN