Bitcoin’s herstel kan wel even duren, aldus CEO Binance

Volgens Changpeng Zhao, de CEO van Binance – de grootste en meest populaire cryptocurrency-exchange ter wereld – zou de Bitcoin koers twee jaar lang onder zijn piekprijs van $68.000 kunnen blijven.

In een recent interview legde Zhao uit dat Bitcoin (BTC) met $20.000 zoals het nu is, mensen ongeveer vier of vijf jaar geleden “erg blij” zou hebben gemaakt, maar sinds handelaren echt van de investeringstaart hebben geproefd, zijn ze niet al te enthousiast over het huidige prijsniveau van Bitcoin, gezien het feit dat het ongeveer 70 procent lager is dan waar het iets meer dan zes maanden geleden was. Hij gaf het volgende aan:

“Ik denk dat gezien deze prijsdaling, van het hoogste punt ooit van 68K naar 20K nu, het waarschijnlijk een tijdje zal duren om terug te komen. Het zal waarschijnlijk een paar maanden of een paar jaar duren. Niemand kan de toekomst voorspellen … 20K denken we dat het vandaag erg laag is, maar weet je, in 2018, 2019, als je mensen zou vertellen dat bitcoin in 2022 20K zal zijn, zouden ze heel blij zijn. In 2018/19 was bitcoin $3.000, $6.000.”

Ondanks dat de koningsmunt ongeveer 13 jaar bestaat, verklaarde Zhao dat BTC nog relatief nieuw is in vergelijking met andere activa, en dus prijsschommelingen – zelfs dramatische, zoals wat we vandaag de dag zien – kunnen niet als buitengewoon worden beschouwd. Hij zei het onderstaande:

“Als je naar de onderkant [van bitcoin] kijkt, is deze nu hoger dan de laatste piek. Dus, of het nu normaal is of niet, ik denk dat met de industrie die nog steeds zeker groeit, prijsschommelingen normaal zijn.”

Zhao merkte ook op of de ruimte de komende weken een “crypto-winter” zal zien. Hoewel hij niet zo ver ging, zei hij wel dat bepaalde projecten waarschijnlijk problemen zullen ondervinden omdat ze zijn gemaakt terwijl de markt piekte. Hij sloot af met:

“Op dit moment voelt het alsof veel projecten vastlopen, want als je eenmaal een recordhoogte hebt bereikt, geven alle projecten geld uit alsof ze altijd op dat recordniveau zouden zijn, dus als het daalt, voelt het alsof tijdens de winter, maar voor projecten die geld hebben bespaard, gaat het nog steeds goed, we nemen nog steeds mensen aan, we groeien nog steeds.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!