KuCoin heeft de halfjaarlijkse resultaten van 2022 gepresenteerd; 2 $biljoen volume en 9,75 miljoen nieuwe gebruikers

KuCoin heeft onlangs zijn halfjaarlijks rapport uitgebracht waar de prestaties en statistieken van 2022 aan het licht worden gebracht. De marktprestaties, innovatie- en productontwikkeling zijn de aspecten waar het rapport op ingaat. Deze aspecten zijn gericht op het versterken van de positie van de exchange op de gedecentraliseerde activamarkt in verschillende rechtsgebieden.

Uit het rapport over de eerste helft van dit jaar blijkt dan KuCoin het aantal geregistreerd gebruikers van de exchange de 18 miljoen heeft overschreden. Daarnaast is het aantal wereldwijde werknemers in dienst bij KuCoin meer dan 1.000. Ook is de waardering van de exchange boven de $10 miljard gekomen. Dit komt doordat KuCoin een pre-Series B-financieringsronde heeft gehouden waar $150 miljoen is ontvangen van Jump Crypto, Circle Ventures, IDG Capital en Matrix Partners.

Het cumulatief handelsvolume voor Spot en Futures is daarnaast boven de $2 biljoen gekomen in het begin van 2022, wat een groei is van 180% in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De piek van de handelsvolumes voor Spot en Futures zijn daarbij geregistreerd op respectievelijk $11 miljard en $23 miljard. De markt in de Europese regio heeft hierbij een aandeel van $481 miljard, wat een stijging is van 381% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op de tweede plek staat Zuid-Amerika met een stijging van 189% naar $453 miljard. Afrika en het Midden-Oosten hebben samen $392 miljard gerealiseerd met een stijging van 152%.

In de eerste helft van 2022 groeide het aantal gebruikers sterk. Wereldwijd kwamen er namelijk 9,75 miljoen nieuw geregistreerde gebruikers bij, wat een stijging van 219% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Ongeveer 5,6 miljoen nieuwe gebruikers kwam uit Azië, wat een groei is van 659%. Ook waren er stijgingen te zien in Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten & Europa. Respectievelijk steeg het aantal nieuwe gebruikers in deze regio’s met 216%, 152% en 142% in vergelijking met dezelfde periode in 2021.

In termen van teamtractie heeft KuCoin ongeveer 300 talenten in R&D, marketing, bedrijfsontwikkeling en andere richtingen gerekruteerd om door te gaan met ontwikkeling.

In totaal waren er in de eerste helft van 2022 137 crypto-activa beschikbaar gesteld op KuCoin. Hiermee is het totaal op meer dan 700 gekomen, waaronder in totaal 31 crypto-activa met een wereldpremière-vermelding en 5 activa-vermeldingen op het exclusieve token-lanceringsplatform Spotlight, en 5 projecten gelanceerd op Burningdrop. Ook zijn er meer dan 70 nieuwe tokens toegevoegd aan KuCoin-marge, waardoor het totaal over de 200 is gekomen. Daarnaast heeft KuCoin Labs in totaal $20 miljoen geïnvesteerd in 19 crypto-projecten. Hierdoor is de gedecentraliseerde ruimte door de exchange verder bevorderd.

Als het gaat om de innovatieve productiegrens, heeft KuCoin de NFT Marketplace gelanceerd met Windvane en een Creators Fund van $100 miljoen om exploratie binnen de Web3.0-ruimte mogelijk te maken. Ook was de lancering van KuCoin Wallet een belangrijk moment, dat officieel live ging als een gebruiksvriendelijke crypto-wallet die multi-chain-aggregatie ondersteunt, mogelijk gemaakt door het KuCoin-ecosysteem.

Het H1 2022 KuCoin-rapport laat zien dat de exchange aanzienlijke tractie heeft bereikt in zijn wereldwijde expansie en productimplementatie. Klik hier voor de volledige review van de eerste helft van 2022.

Voor een review over KuCoin, klik hier.

Over KuCoin

KuCoin, gelanceerd in september 2017, is een wereldwijde cryptocurrency-exchange met zijn operationele hoofdkantoor in de Seychellen. Als een gebruikersgericht platform met een focus op inclusiviteit en het bereik van gemeenschapsacties, biedt het meer dan 700 digitale activa en biedt het momenteel spothandel, margehandel, P2P-fiat-handel, futureshandel, staking en leningen aan zijn 18 miljoen gebruikers in 207 landen en regio’s.

In 2022 haalde KuCoin meer dan $150 miljoen aan investeringen op via een pre-Series B-ronde, waardoor de totale investeringen met ronde A gecombineerd op $170 miljoen kwamen, met een totale waardering van $10 miljard. KuCoin is momenteel een van de top 5 crypto-exchanges volgens CoinMarketCap. Forbes noemde KuCoin ook een van de beste crypto-exchanges in 2021. In 2022 noemde The Ascent, KuCoin de beste crypto-app voor enthousiastelingen.

Ga voor meer informatie naar https://www.kucoin.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!