KuCoin haalt $150 miljoen bij een waardering van $10 miljard voor verkenning van Web 3.0

De op de Seychellen gevestigde cryptocurrency-beurs KuCoin heeft aangekondigd dat het $150 miljoen heeft opgehaald bij een waardering van 10 miljard dollar in een pre-Series B-financieringsronde onder leiding van Jump Crypto. Aan de nieuwe ronde namen ook de grote investeringsbedrijven Circle Ventures, IDG Capital en Matrix Partners deel, aldus KuCoin.

KuCoin, dat meer dan 18 miljoen gebruikers heeft in 200 landen en regio’s en één van de grootste beurzen is, werd gewaardeerd op $10 miljard in de laatste ronde, een stijging van $100 miljoen na de $20 miljoen Series A in november 2018, vertelde KuCoin-topman Johnny Lyu.

De exchange is van plan om de nieuwe fondsen te investeren in het verbreden van zijn portfolio van crypto-wallets, GameFi-, DeFi- en NFT-platforms en DAO’s, zei Lu. “Zo wordt iedereen in het ecosysteem gebracht, en de waarde van het ecosysteem hangt op zijn beurt af van de grootte en loyaliteit van deze deelnemers”, zei hij, en ging verder met:

“Dit concept is in wezen de reden waarom we deze ronde hebben gelanceerd, web3 gaat over openheid, en we willen KuCoin uitbouwen tot een open ecosysteem en een open systeem moet veel vrienden aan boord brengen. De wereld van cryptografie is zo nieuw dat we ervoor willen zorgen dat we alle informatiebronnen kunnen gebruiken om onze besluitvorming te sturen, en deze prominente investeerders kunnen ons op de hoogte houden van de laatste trends.”

Het bedrijf, dat concurreert met onder meer Binance, Coinbase, FTX en Crypto.com, onderzoekt al geruime tijd de mogelijkheden in het web3-ecosysteem. Eind vorig jaar lanceerde het zijn investeringstak, KuCoin Ventures, waarmee het zowel strategische als financiële investeringen doet. Lyu zei dat het vermogen van de venture-tak onder beheer al is gestegen tot een “paar honderd miljoen Amerikaanse dollars”.

KuCoin heeft enige populariteit gewonnen – evenals bekendheid – door het aanbieden van tokens met een kleine tot middelgrote marktkapitalisatie. Lyu zei dat het bieden van hoogwaardige potentiële projecten aan gebruikers een van de “belangrijkste strategieën bij KuCoin is en één van de redenen waarom we bekend staan ​​als ‘People’s Exchange’.” Hij ging verder met:

“Zoals je kunt zien, houdt KuCoin, als de thuisbasis van verborgen juweeltjes (gems), niet alleen realtime hot sectoren in de industrie bij, maar onderzoekt het ook diepgaande potentiële projecten in verschillende sectoren, zelfs als het een kleine of midcap-token is in een bepaald stadium. We hebben bijvoorbeeld veel nieuwe wereld première listings van gedaan van projecten, ongeacht of het gaat om een normale listing of via KuCoin Spotlight of KuCoin BurningDrop, waarin veel projecten na een periode van ontwikkeling van zeer hoge kwaliteit en potentieel blijken te zijn. Het uitgangspunt van het garanderen van het enorme potentieel en de kwaliteit is dat we professionele, allround en strikt gerelateerde processen hebben.”

Het bedrijf zei dat het in de loop der jaren een toename van de vraag naar gecentraliseerde diensten heeft gezien, maar zich inzet voor gebruikers die ook gebruik willen maken van een aantal gedecentraliseerde diensten. Het ging verder met:

“We hebben gemerkt dat sommige gebruikers DEX liever gebruiken omdat het direct kan worden geïntegreerd met het bredere crypto-native ecosysteem. Eigenlijk zijn we bezig met het verkennen en ontwikkelen van gedecentraliseerde producten zoals de NFT marktplaats – Windvane. Daarnaast zal KCC, gezamenlijk gebouwd door leden van de KuCoin community en KCS fans, ook een belangrijk aspect zijn voor KuCoin om een ​​gedecentraliseerd ecosysteem te bouwen, met DEX en andere protocollen zoals lending en stablecoins. We hebben ook een P2P-service voor gebruikers die fiat-valuta’s willen converteren naar digitale assets met de laagste kosten en een hoog beveiligingsniveau.”

De exchange werkt ook aan het intensiveren van haar inspanningen om de wereldwijde regelgevingsvereisten te ondersteunen en investeert om haar beveiligings- en risicobeheersystemen te verbeteren. Zo zei Tak Fujishima, hoofd van Azië bij Jump Crypto, het volgende in een verklaring:

“KuCoin biedt een uitgebreid platform van cryptodiensten aan een wereldwijd publiek, wat een van de vele redenen is waarom we er trots op zijn deze ronde te leiden. We zijn verheugd het bedrijf te ondersteunen terwijl het blijft groeien en zijn aanbod in futures en margin-handel, lending, staking en passieve opbrengstgeneratie uit te breiden om de groei van web 3.0 en de cryptomarkten te ondersteunen.”