Polygon (MATIC) redt ‘dakloze’ Terra-projecten

Volgens recente rapporten zijn ongeveer 50 projecten op Terra-blockchain, waaronder de metaverse game Derbey Stars en NFT-marktplaats OnePlanet, begonnen met te migreren naar het Polygon (MATIC) -netwerk. In een tweet deze vrijdag verklaarde Ryan Wyatt, CEO van Polygon Studios, het volgende:

“We werken nauw samen met een verscheidenheid aan Terra-projecten om hen te helpen snel te migreren naar Polygon. We zullen kapitaal en middelen inzetten tegen deze migraties om de ontwikkelaars en hun respectieve gemeenschappen welkom te heten op ons platform. Binnenkort zullen we meer delen.”

Wyatt vertelde zaterdag aan Decrypt dat er naast de eerste 48 projecten “meer zullen blijven komen.” Hij vervolgde met te zeggen dat iedereen die wil overstappen naar het Polygon-netwerk, welkom is omdat te doen. Hij voegde toe:

“Een geleerde les die tijdens de Terra-crash geleerd is, is dat het zeer verstandig is om op een EVM-compatible keten te zijn, zodat je niet hoeft te verbouwen.”

Volgens de Medium-post van OnePlanet bleven een groot aantal creatieve NFT-projecten en hun gemeenschappen met de problemen zitten nadat het Terra-ecosysteem abrupt instortte. Het voegde eraan toe dat Polygon “het voortouw heeft genomen en zijn eigen versie van Noah’s Ark heeft gebouwd om Terra’s NFT-biodiversiteit te redden en naar een nieuw huis te brengen.”

Terra’s UST en LUNA kwamen in een dodelijke spiraal terecht, waarbij tientallen miljarden dollars aan waarde werden weggevaagd. Verschillende projecten waren toen dakloos. Het incident leidde tot een enorme daling in de cryptocurrency-markt, tot verschillende rechtszaken en zorgde ervoor dat de gesprekken rondom regelgeving in een stroomversnelling kwamen.