Wat is MEXC Global?

MEXC is een crypto-handelsplatform dat is opgericht in april 2018. Sindsdien is de exchange sterk gegroeid en heeft het een plakje weten te bemachtigen in de top 100 crypto-exchanges. Het heeft ongeveer 5 miljoen gebruikers uit meer dan 70 landen over de wereld. Het is dan ook een waardige exchange om jouw ogen voor open te houden. In deze review worden alle functies en eigenschappen van MEXC uiteengezet en besproken.

Handelsspecificaties op MEXC

Er is op MEXC de mogelijkheid om te handelen middels een spotaccount of een margin-account. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 371 tokenpairs gelist op de exchange. Dit zal in de toekomst zeer waarschijnlijk hoger uitvallen omdat de exchange nieuwe projecten toevoegt op een regelmatige basis. Onder de geliste tokens vallen submarkten zoals DeFi, NFT’s en Polkadot tokens. Veel van de geliste tokens worden op MEXC gelist voordat ze überhaupt op een andere exchange worden gelist.

De handelsinterface is heel makkelijk om te gebruiken. Het is namelijk makkelijk om de koop- en verkoopknop te vinden in de interface. Ook is er de aanwezigheid van een orderbook dat op een overzichtelijke manier is gepresenteerd. De grafiek heeft daarnaast twee displays: de normale en de TradingView-display. De laatste van de twee stelt de handelaar in staat om geavanceerde functies en strategieën toe te passen.

Ook heeft MEXC Global een goede concurrentiepositie op het gebied van transactie fees. De Exchange bevat een ingebouwde optie die je in staat stelt om een flat rate in te stellen. Dit zorgt ervoor dat de exchangekosten hetzelfde zijn voor zowel de taker als de maker. In dit geval zal de exchange een fee vragen van 0,20% per transactie, dat lager is dan het gemiddelde binnen de industrie. Op het gebied van fees kan MEXC dus een interessante optie zijn.

Ook heeft MEXC Global een streepje voor op de concurrentie als het gaat om opnamefees. Er is namelijk voor elke cryptocurrency een vaste opnamefee ingesteld, welke dus van elkaar verschillend is. De gebruiker kan bijvoorbeeld Bitcoin opnemen voor een fee van 0,0005 BTC, ongeacht hoeveel de gebruiker wilt opnemen. Deze fee is ook lager dan het gemiddelde van de industrie, dat ongeveer 0,0008 BTC als fee rekent.

Beveiliging

MEXC Global heeft een aantal maatregelen genomen die ervoor zorgen dat de assets van de gebruikers veilig staan op de exchange. Zo heeft het een high-end cold storge wallet, waar ongeveer $500 miljoen aan cryptocurrencies op wordt opgeslagen. Daarnaast is MEXC een van de weinige exchanges waarbij er nog geen security breach heeft plaatsgevonden. Dit geeft aan dat de veiligheid van de gebruikers een hoge prioriteit heeft. Daarnaast maakt de exchange gebruik van two-factor authentication via een mobiele telefoon of een Google Authenticator.

Het MX-token

Het platform heeft ook zijn eigen cryptocurrency die bepaalde voordelen beidt voor gebruikers. Het MX-token is namelijk het community token van MEXC, dat een Erc-20 token is. Als je een MX-token holder bent, dan kan je genieten van een reductie in trading fees tot 20%. Ook is het aantal MX-tokens van invloed op de beloningen die te verkrijgen zijn via het referral programma. Daarnaast worden er op het platform M-Day events georganiseerd waardoor tokenhouders kunnen worden beloond in de vorm van airdrops.

Het MX-token heeft een totale supply van 1 miljard tokens, waarvan er momenteel 100 miljoen in circulatie zijn. Het token werd eind 2019 gelist voor een prijs rond de $0,10. In de afgelopen jaren heeft het token het goed gedaan door te stijgen naar een prijs van $3,08 per token eind 2021. Op het moment van schrijven wordt het token verhandelt voor een prijs van $2,45. Met de huidige prijs en circulating supply, komt de marktkapitalisatie uit op $245 miljoen.

Heb je nog geen account op MEXC? Klik dan hier om een account aan te maken!

Leveraged ETF’s op MEXC

MEXC Global heeft daarnaast nog een interessante handelsoptie, namelijk leveraged EFT’s. Een EFT is een exchange traded fund die ontworpen is om een asset of een groep assets te volgen. Doordat MEXC Global deze funds aanbiedt met een hefboom, kan je ervoor kiezen om te investeren in een groep assets met een 2:1 of 3:1 ratio. Momenteel zijn er meer dan 15 populaire assets beschikbaar op het EFT-platform. Het unieke van leveraged ETF’s is dat het de winst automatisch herinvesteerd in de hoofdsom. Vervolgens wordt er dagelijks geherbalanceerd, waardoor het 3x leveraged EFT-product van de belegger zal toenemen om een samengesteld rente-effect te krijgen. Mocht de gebruiker geld verliezen, dan zal leveraged ETF automatisch het risico verminderen. Hierdoor heeft leveraged ETF een andere eigenschap dan een normale short- of longpositie. Doordat er sprake is van een herbalancering zal de positie in een leveraged ETF niet worden geliquideerd. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker wordt beschermd in het genomen risico en toch kan profiteren van de volatiliteit van de markt.

Bron: MEXC

Meer informatie over de leveraged EFT’s is hier te vinden.

Passief inkomen

Een platform wordt door veel gebruikers ook gewaardeerd door de staking- en savingsopties die er zijn. Het passieve inkomen dat ermee kan worden gegenereerd kan namelijk aantrekkelijk zijn, zeker als de gebruiker bepaalde assets wilt HODLen. Op MEXC Global zijn er twee soorten stakingcontracten, namelijk flexibele- en vaste staking. Momenteel zijn er tientallen tokens beschikbaar voor de flexibele staking, die een APY geven tot 5,88%. Ook zijn er nu zeven tokens beschikbaar voor vaste staking, waaronder DOT, BTC en ETH. De APY van deze contracten zijn doorgaans hoger, maar het zorgt er wel voor dat de assets voor een bepaalde periode vast staan.

Bron: MEXC

Ook heeft MEXC Global een launchpad waar nieuwe projecten worden gelist. Hier kan de gebruiker bepaalde cryptocurrencies vastzetten om een nieuwe cryptocurrency te verdien via een stakingmechanisme. Dit is exclusief voor MX-tokenhouders.

Bron: MEXC

Daarnaast bestaat er ook een kickstarter op MEXC. Dit is een activiteit dat wordt gehouden tijdens de pre-launch van een project. Het project initieert een stemming voor de launch, waarna er tokens worden ge-airdropt voor de stemmers. Mochten de doelen voor de launch niet worden gehaald, dan annuleert MEXC de listing. Het doel van dit platform is om meer premium projecten op MEXC te listen en airdrops te bieden aan MEXC-gebruikers.

Bron: MEXC

M-Day

Het M-Day programma is een andere unieke functie die MEXC aan hun gebruikers biedt. Het is een marketingcampagne wanneer het project een select aantal tokens met korting aanbiedt aan de gebruikers. Dit wordt gedaan doormiddel van een loterijsysteem waar loten worden getrokken. De gebruiker moet echter wel aan een van de twee voorwaarden voldoen. De eerste voorwaarde betreft het trading volume. De gebruiker dient hier zoveel mogelijk trading volume te genereren om zoveel mogelijk loten te verdienen. Meestal is het minimale trading volume gelijk aan $10.000. De tweede voorwaarde is het houden van MX-tokens. Ook hier is het meestal het geval dat er minimaal 10.000 MX-tokens moeten worden gehouden om mee te kunnen doen in de draw. Als alle loten zijn verdeeld aan de gebruikers die hebben meegedaan, kan er worden gekozen.

Bron: MEXC

Mobiele applicatie

Er is ook een mobiele applicatie beschikbaar van MEXC Global. Deze is beschikbaar voor iOS-, Android- en Windows-gebruikers. Via de app kunnen gebruikers genieten van dezelfde functies als de website. Hierdoor wordt je in staat gesteld om overal bijvoorbeeld aanpassingen te doen aan jouw posities.

Heb je na het lezen van deze review interesse gekregen om een account aan te maken op MEXC? Klik dan hier om dat te doen!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!