Bentley Motors duikt ook in de wereld van NFT’s

De Britse luxe autofabrikant Bentley Motors Limited, dat onderdeel is van de Duitse Volkswagen AG, heeft zijn eerste uitstapje naar de wereld van NFT’s aangekondigd, aangezien het zijn eerste collectie lijkt te lanceren. Zoals onthuld door het bedrijf, zal de collectie 208 uniek ontworpen verzamelobjecten bevatten en zal naar verwachting in september van dit jaar worden gelanceerd.

De stap van Bentley om de NFT-wereld te betreden, is een groots plan om een ​​koers uit te zetten voor zijn Web3.0-strategie als geheel. Het bedrijf bevestigde dat de NFT’s zullen worden gemaakt door Bentley Design en houders unieke toegang en exclusieve beloningen zullen verlenen. Alain Favey, lid van de raad van bestuur voor verkoop en marketing, zei het volgende:

“Bentley-klanten leven hun leven online, kopen luxe goederen met digitale valuta en vestigen bedrijven in de metaverse. We hebben onze klanten altijd betrokken waar ze hun passies verkennen, en vandaag betekent dat aanwezig zijn op digitale marktplaatsen en NFT-middelen aanbieden. We hebben gezien hoe NFT’s de profielen van zowel kunst als kunstenaar hebben verhoogd, en we geloven dat hetzelfde kan gebeuren in de luxe auto-industrie.”

Het bedrijf merkte op dat het nummer 208 een zeer belangrijke is voor het bedrijf, aangezien het zowel de topsnelheid van zijn snelste Grand Tourer (de Continental GT Speed) als de totale productierun van de iconische R-Type Continental van 1952 vertegenwoordigt – “de auto die het moderne Bentley-design-DNA inspireerde”.

Bentley zei dat de NFT-collectie zal worden gebouwd op het Polygon Network, een laag-2-protocol dat koolstofneutraliteit heeft bereikt en zich ertoe heeft verbonden tegen het einde van het jaar CO2-negatief te worden. Ryan Wyatt, CEO van Polygon, reageerde als volgt:

“Polygon is verheugd om onze partnerschappen in de auto-industrie uit te breiden door samen te werken met het meest prestigieuze merk in zijn sector. Polygon zal de duurzame, goedkope infrastructuur bieden die Bentley nodig heeft voor zijn intrede in Web3. Door deze nieuwe technologie te omarmen, verzekert Bentley zijn positie in de volgende iteratie van het internet, en dit via Polygon’s koolstofneutrale netwerk zal de automaker helpen op zijn reis naar het bereiken van koolstofneutraliteit tegen 2030.”

Aangezien Bentley tegen 2030 volledig CO2-neutraal lijkt te zijn, merkte het op dat het nu een goede tijd is om zijn debuut in de NFT-wereld te maken. Naast Bentley komt Lamborghini naar voren als een ander luxemerk dat de afgelopen tijd een NFT heeft gelanceerd, waarbij ook veel andere traditionele automerken de beweging in de gaten houden.