Ethereum koers zou kunnen dalen tot $300, aldus analist

In een recente tweet voorspelde handelsveteraan Peter Brandt dat Ethereum (ETH), ’s werelds op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, zou kunnen dalen tot $300. Om zijn extreme bearishness te onderstrepen, zei Brandt dat hij de toonaangevende altcoin niet eens zou kopen met het geld van zijn vijand. Hij tweette het volgende:

Op zaterdag stortte de Ethereum koers in tot slechts $881 op Binance, het laagste niveau sinds december 2020. Na een bescheiden opluchtingsrally, staat ETH nu weer op ongeveer $1.035 op Binance, maar het algemene sentiment blijft overweldigend bearish.

Met deze laatste daling, is ETH nu met bijna 80% gedaald ten opzichte van zijn all-time high van $4.878 die in november werd bereikt. De grootste altcoin zou vanaf hier nog eens met 69% moeten dalen om het bearish koersdoel van Brandt te bereiken.

Als het op Bitcoin aankomt, beweert Brandt nog steeds dat er een kans van 50% is dat het “in wezen waardeloos” wordt. De analist beschouwt Bitcoin nog steeds als slechts een hulpmiddel voor speculatie, en verwerpt schijnbaar het idee dat het nu een legitieme investering is geworden.

Brandt heeft verduidelijkt dat hij op de lange termijn optimistisch blijft over de prijs van Bitcoin en sloot dan ook niet uit dat het een koers van $500.000 zou kunnen bereiken. Hij bekritiseerde echter fel de leden van de gemeenschap die ervoor kozen om met hun investering te trouwen in plaats van rationeel te denken. “Crypto is een slechte religie”, zei Brandt.